Chp Milletvekili Emekli Albay Çiçek Rize'de

Chp Milletvekili Emekli Albay Çiçek Rize'de
CHP İstanbul Milletvekili Emekli Albay Dursun Çiçek bir dizi ziyarette bulunmak için Rize’ye geldi.

Yargıtay'ın Ergenekon hükümlerini bozmasını Rize’de değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Bu kumpası kotaran üç tane güç var. Onlardan birisi ABD, İsrail ve onların istihbarat örgütleri, ikincisi şuan lideri Amerika’nın kucağında olan FETÖ örgütü veya paralel devlet yapılanması, üçüncüsü ise onları azmettiren, meclisten yaslar çıkartan, şuan iktidarda olan parti” dedi.

45-003.jpg

Siyasi iktidarı Paralel Devlet Yapılanması ile iş birliği yapmakla suçlayan Çiçek “Dış güçten hesap sormak hukuken çok zor. Ama paralel denen örgütten şuan menfaatleri çatıştığı için bu iktidar geniş çapta bir hesap sorma çalışması başlattı. Sıra onlara bu ortamı hazırlayan, ‘Ne istediler de vermedik’ diyen siyasi iktidardan adalet önünde hesap sormaya doğru geliyor. Türkiye’de iktidardaki bir partiyi yargılayacak özgünlükte ve tarafsızlıkta bir hakim olmadığı için bunların iktidardan düşmesini bekliyoruz. CHP’de hem Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarken, hem hukuka adalete sahip çıkarken, iktidarıyla beraber geçmişteki bu karanlık ilişkilerin, kumpasın hesabını bu iktidardan soracak, sıra onlara da geliyor” şeklinde konuştu.

chp-rz.jpg

"REDDEDİLEN DAVALARI DÜZELTTİK, YENİDEN AÇTIK"
Emekli Albay Dursun Çiçek'in, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılandığı sırada tutukluluk kararlarına yaptığı itirazları reddeden eski özel yetkili 6 hakim hakkında açtığı tazminat davası usul yönünden reddedilmesine ilişkin konuşan Çiçek “Biz hakimlere karşı açmıştık davayı. Çünkü hakimler devletin hakimi değildi. Bunlar suç örgütünün hakim cüppesi giymiş militanlarıydı. Usulen Maliye Bakanlığı’na açacaksınız sonra Devlet bunlardan rücu edecek alacak şeklinde. Şekil oalrak düzelterek o davaları yeniden açtık” dedi.