CHP Rize Eski İl Başkanlarından Batur Morgül Vefat Etti

CHP Rize Eski İl Başkanlarından Batur Morgül Vefat Etti
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Rize eski İl Başkanlarından Mustafa Batur Morgül, geçirdiği rahatsızlık sonrası tedavi gördüğü Rize'de yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Rize'deki duayenleri ve parti büyükleri arasında yer alan ve partinin önemli isimlerinden olan Mustafa Batur Morgül, geçirdiği ani rahatsızlığı sonrasında tedavi gördüğü RTEÜ Rize Eğitim ve Araştıra Hastanesinde vefat etti. Dün defnefiken Morgül için CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı bir taziye mesajı yayınladı.

CHP Rize İl Başkanlığı görevini 1977-1978 yılları arasında geçici olarak yapan ve CHP'nin çeşitli kademelerinde görev alan Batur Morgül, aynı zamanda Rize'deki eski esnaflardandı.

Merhum Batur Morgül'ün cenazesi, 1 Temmuz Cuma Günü Rize Merkez Portakallık Mahallesi Camisinde kılınan Cuma namazı sonrasında düzenlenen cenaze töreninin ardından aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Rize, Trabzon, Artvin ve civar illerden gelen partililerin, sivil toplum örgütleri ve çeşitli siyasi parti temsilcileri ile esnaf ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği cenaze öncesi Morgül Ailesi taziyeleri kabul etti.
​Rize 1935 doğumlu olan Merhum Mustafa Batur Morgül 81 yaşındaydı.

CHP’den Başsağlığı

Öte yandan, Morgül’ün ani ölümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, şöyle dedi: “Cumhuriyet Halk Partisinin Rize'deki duayenlerinden, 1977-78 Döneminde görev yapmış eski İl Başkanlarından ve partimizin her kademesinde görev alan parti büyüğümüz, Rize'mizin eski esnaflarından, güzel ve doğru insan Batur MORGÜL, ani rahatsızlığı sonrasında tedavi gördüğü Rize Eğitim Araştırma Hastanesinde, 30 Haziran 2016 Perşembe günü yaşamını yitirdi...

Rize Merkez Portakallık Mahallesi Camiinde 01 Temmuz 2016 Cuma günü öğlen namazı sonrası kılınarak aynı yerde toprağa verilmiştir… Morgül Ailesinin ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün Başı Sağolsun... Allah rahmet etsin, ışıklar içinde uyusun...”

Haber: Ömer Şan