CHP Rize İl Başkanı Deniz: Atatürk Adını 'Kamuya Zararlı' Gören Anlayışa Teslim Olmayacağız

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Atatürk Adını 'Kamuya Zararlı' Gören Anlayışa Teslim Olmayacağız
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Fındıklı Kaymakamlığının Fındıklı Millet Bahçesi ve Fındıklı Millet Kıraathanesi isimlerinin “100. Yıl Atatürk Parkı” ve “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirilmesini onaylamamasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 8 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen Fındıklı Belediye Meclisi Toplantısında 8’e karşı 3 oyla kabul edilen isim değişikliği kararının Fındıklı Kaymakamlığı tarafından “kamu yararı görülmediğinden” onaylanmamasına tepki göstererek, Fındıklı Belediye Meclisinin oy çokluğuyla aldığı isim değişikliği kararının belediye tarafından uygulanacağını ve “100. Yıl Atatürk Parkı” ile “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” tabelalarının indirilmeyeceğini belirterek, “Hiç kimse halkın iradesinin üstünde değildir. Atatürk adını 'kamuya zararlı' gören anlayışa teslim olmayacağız” dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimde AK Parti Fındıklı Belediyesini kaybederken seçimi CHP Adayı Ercüment Şahin Çervatoğlu kazandı.Seçimden kısa bir süre önce Fındıklı sahil mevkiinde 19 Mart’ta açılan ve isimleri “Fındıklı Millet Bahçesi” ve “Fındıklı Millet Kıraathanesi” olan alanların “100. Yıl Atatürk Parkı” ve “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirilmesi için CHP’li üyeler konuyu belediye meclisine taşıdı. Fındıklı Belediye Meclisinde yapılan oylama sonucu meclis çoğunluğu CHP’de olduğundan yapılan oylama da CHP’nin istediği şekilde gerçekleşti ve oylama 8 evet oyuna karşılık 3 red oyu ile sonuçlanınca nitelikli çoğunlukla isim değişikliğinin yapılmasına ve kararın Belediye Kanunu’nun 81. maddesine istinaden Fındıklı Kaymakamlığının onayına sunulmasına karar verildi.

Fındıklı Kaymakamlığı ise isim değişikliğine ait Belediyenin 11.07.2019 tarihli yazısına verdiği cevapta belediye meclisinin aldığı kararın kaymakamlık tarafından onaylanmadığını bildirerek, “Belediyenin park ve içindeki tesisinin adlarının değişimini gerektirecek kararında kamu yararı görülmediğinden,5393 sayılı Belediye Kanununun 81. maddesi uyarınca Fındıklı Belediye meclisinin 08.08.2019 tarih ve 81 sayılı Kararı Onaylanmayarak iade edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise yaptığı açıklama ile Fındıklı Kaymakamlığı’nın kararına tepki göstererek isim değişikliği sonucu asılan tabelaları indirmeyeceklerini ifade ederek, “Hiç kimse halkın iradesinin üstünde değildir. Atatürk adını 'kamuya zararlı' gören anlayışa teslim olmayacağız” diyerek şunları kaydetti: “Fındıklı Belediye Meclisi 08.07.2019 tarih meclis oturumunda 8 Evet, 3 Hayır oyu ile (1 AKP'li meclis üyesi katılmadı) ‘Fındıklı Millet Bahçesi’ ismini ‘100.Yıl Atatürk Parkı’, ‘Fındıklı Millet Kıraathanesi’ ismini ‘Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’ olarak değiştirilmesi kararı almıştır. Alınan karar Fındıklı Kaymakamlığı tarafından kamu yararı görülmediğinden onaylanmayarak iade edilmiştir.

Millet Parkı, seçime dönük siyasi bir söylemin ifadesidir. Fındıklı Belediyesi borçlandırılarak yapılmıştır. 31 Mart 2019 tarihinde seçilen Fındıklı Belediye Meclisinin üyeleri de oy çokluğu ile Fındıklı halkının ortak duygusunu temsil edecek ve emperyalizme karşı çıkışın ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin ilk adımının 100.yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün adını parka vermiştir. Fındıklı Belediyemiz aynı zamanda Fındıklı Belediyesi tabelalarına T.C. yazısını da eklemiştir. Merak ediyor ve soruyoruz ‘Atatürk’ ismi ne zamandan beri ‘kamuya zararlı’ olarak görülmeye başlanmıştır. Fındıklı Belediyemiz, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin yer aldığı ‘100. Yıl Atatürk Parkı’ tabelasını parka asmıştır. Hiç kimse halkın iradesinin üstünde değildir. Asılan tabelalar hiçbir şekilde indirilmeyecektir. Bu konuda geri adım atılmayacaktır. ‘Atatürk’ adını ‘kamuya zararlı’ gören anlayışa teslim olmayacağız.”

ataturk-parki-findikli.jpgfindikli-belediyesi.jpg