CHP Rize İl Başkanı Deniz: ÇAYKUR’a ÇAYKUR İçinden Genel Müdür Atanmalı

CHP Rize İl Başkanı Deniz: ÇAYKUR’a ÇAYKUR İçinden Genel Müdür Atanmalı
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ÇAYKUR’a bir an önce asaleten genel müdür atamasının yapılmasının ve atanacak Genel Müdürün de ÇAYKUR içinden olması gerektiğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Türüt ile birlikte İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıda ÇAYKUR’a bir an önce asaleten genel müdür atamasının yapılmasının gerektiğini kaydeden Deniz, ÇAYKUR’un içinden liyakatlı bir ismin genel müdürlüğe atanması gerektiğini ifade ederek, “ÇAYKUR gibi bu kadar büyük bir kuruluşun genel müdür atanmadan yönetilmeye çalışılması da ayrı bir muamma. Niye atanmaz, niye bu sorun çözülmez? Biz kimin atandığı ile ilgilenmiyoruz. İlgilendiğimiz nokta bir an önce ÇAYKUR’un genel müdürünün atanmasıdır. Bizim yaklaşım biçimimiz liyakata dayalıdır ve ÇAYKUR’un içinden birisi olması lazım. ÇAYKUR’u bilen, fabrikayı yöneten, oradaki insanları çalıştıran, sorunları bilen, bu konuda deneyimli bir çok arkadaşımız var. ÇAYKUR’da onlardan bir tanesinin genel müdür atanması sağlıklı olacaktır. Dışardan birilerini Rizeli olsa bile gel sen git burada ÇAYKUR’a genel müdür diyerek atanması çok da doğru bir şey değil. Orada çalışan insanlara haksızlıktır. Yani bir geleneği bozmamızın bir mantığı yok. Bu konuda daha önce açıklamıştık ÇAYKUR’un genel müdürünün de bir an önce atanması gerekiyor ki bu işler böyle el yordamıyla dışardan birilerinin yöntemiyle olmasın.” dedi.

saltuk-deniz-basin-toplantisi-1.jpg

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in kardeşinin AK Parti Rize İl Başkanı olduğundan atamasının yapılmadığına dair bir soru üzerine CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Alim’in liyakata sahip birisi olması halinde AKP İl Başkanının kardeşi olmasını sorgulayacak bir durumlarının olmadığını ve bunu tartışmayacaklarını kaydederek, “O, onların kendi siyasi yapıları ile ilgilidir. Biz buna onun kardeşidir diye bakmayız. Olaya şöyle bakıyoruz. Bir insan likayatlıysa, görevini yapabiliyorsa yani yapabiliyorsa atanabilir. Biz tartışmamızı onun üzerinden açmayız. Şayet genel müdürün kardeşi il başkanıdır diye ataması yapılmıyorsa o zaman niye gene vekaleten yönettiriyorsunuz? O da ayrı bir çelişki yani. Ben şu olsun, bu olsun diye isim vermiyorum. Şu olsun bu olsun diyoruz ama ÇAYKUR’dan olsun ÇAYKUR’un içinden olsun istiyoruz. ÇAYKUR’da genel müdür yardımcıları var, daire başkanları var, bu işi bilen insanlar var. Liyakata dayalı bir sistemden bu atamanın yapılmasını istiyoruz. Eğer şu anki genel müdür vekili bu liyakata sahipse bizim bunu tartışacak, sorgulayacak bir halimiz yok. ÇAYKUR’a bir an önce asaleten genel müdür atanmasını ve işlerin bir genel müdür sıfatıyla yapılmasını istiyoruz. Biz şimdi kimi eleştireceğiz? Küçümseme anlamında söylemiyorum ama vekaleten atanmak başka bir şeydir, asaleten atanmak başka bir şeydir. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından olan ÇAYKUR’un bu kadar uzun bir süredir vekaleten yönetilmesi bence çok doğru değil ve bir an önce atamanın da yapılması gerekir. Kim yapılırsa yapılsın dışardan birisinin atanmasını eleştiririz. Kurum içinden birisi olmadıktan sonra. Çünkü bu kurum Türkiye’nin en büyük kurumlarından bir tanesi. Niye kendi içinden birisini atayamıyor deriz? Demek ki bu arkadaşların hiçbiri görev yapmıyor deriz. Bu da tersten sorgulanması gereken bir kavram. O açıdan yani isim konusunda bizim herhangi şeyimiz yok sadece bir an önce genel müdürün atanması gerektiğini söylüyoruz.” diye konuştu.

saltuk-deniz-basin-toplantisi-2.jpg