CHP Rize İl Başkanı Deniz: Encümenler Başkan Alim’i Yanılttı

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Encümenler Başkan Alim’i Yanılttı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’in Fındıklı Belediyesinin ilçedeki çiftçiye bedava elektrik verilmesi konusunda önerge verdiklerini açıklamasında yanlışlık olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’in dün düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği, “Alacağın belediyede elektriği bedava vereceksin. Fındıklı kazanılmış. Orada da çiftçilerimiz var. Tarım ve çay çiftçisi. Elektriği bedava verin” sözlerine cevap verdi.

İl Başkanı Deniz, konu hakkında yaptığı açıklamada, AK Partili meclis üyelerinin İl Başkanı İshak Alim’i yanılttığını belirterek, “Fındıklı Belediyesine AKP’li encümen üyeleri şu önergeyi verdi: ‘Sayın başkan Fındıklı belediye meclisi olarak CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun belediye sınırları içerisinde faaliyet yürüten çiftçi borçlarının belediye bütçesinden karşılanması talimatı gereği Fındıklı belediye sınırları içinde çiftçilerin borçlarının belediyemiz tarafından ödenmesi için önerge veriyoruz.’ Bu önergede elektrikle ilgili bir madde yok. Bu önerge ile encümen üyeleri Başkan İshak Âlim’i yanıltmıştır. Genel başkanımızın böyle bir açıklaması da yoktur. Bu önergenin il başkanının dün yapmış olduğu açıklama ile ilgisi var mıdır? Önergeyi veren arkadaşlar da neyin önergesini verdiklerinin haberi yoktur” dedi.

AK PARTİ FINDIKLI İLÇE BAŞKANLIĞI: KELİME OYUNLARI İLE İŞİ SAPTIRMAYIN. YENİ ÖNERGEDE ELEKTRİK İBARESİ YER ALACAK

AK Parti Fındıklı İlçe Başkanı Dr. İsmail Fethi Velioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Saygıdeğer Fındıklı'lı hemşehrilerim. Önceki ay CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Belediye sınırları içinde faaliyet yürüten çiftçi borçlarının belediye bütçesinden karşılanması" açıklamasına istinaden AK Parti grubu olarak belediye meclisi önergesi verdik. Belediye meclisi gündemine dahi alınamayan bu önerge belediye sınırları içindeki elektrik de dahil çiftçi borçlarının tamamını ilgilendiren bir önergedir. Kelime oyunları ile işi gerçek mecrasından saptırmaya çalışmak beyhude bir siyasi anlayıştır. Şayet elektrik ibaresi geçmediği için CHP’li Fındıklı Belediyesi önergeyi dikkate almadıysa onların da anlayacağı şekilde ‘elektrik’ ibaresinin geçtiği yeni bir önergeyi de kendilerine ulaştıracağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.”