CHP Rize İl Başkanı Deniz: Halka Bedava Maske Dağıtın

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Halka Bedava Maske Dağıtın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize il genelinde vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı.

Dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlar için de yeni bir uygulama başlattıklarına dikkati çeken Erdoğan, "Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği iş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır. Tüm bunlara ilave olarak, Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdüreceğiz. Şehirlerimizin tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler, yarından itibaren İl Pandemi ve İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak mutlaka riayet edilecektir. İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına dayanarak maske takmanın zorunlu hale getirildiğini ifade etti ve Rize Valisi Kemal Çeber ile Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’le ilçe belediye başkanlarına vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması çağrısında bulundu.

Deniz, yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığının açıklamasına göre maske takmak artık zorunlu. Sayın Valimize ve Rize Merkez ve İlçe Belediye Başkanlarımıza sesleniyorum. Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliğine geçerek halka bedava maske dağıtılmasını sağlayınız.” dedi.