CHP Rize İl Başkanı Deniz: "Kadına Uygulanan Şiddete ve Tüm Şiddetlere Son Vereceğiz"

CHP Rize İl Başkanı Deniz: "Kadına Uygulanan Şiddete ve Tüm Şiddetlere Son Vereceğiz"
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “20 yıllık AKP iktidarı kadına yönelik şiddetin ve cinayetin ve çocuk evliliklerinin rekorlar kırdığı bir dönem oldu” diyerek iktidarları döneminde kadına uygulanan şiddete ve tüm şiddetlere son vereceklerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

İl Başkanı Deniz, bugünün aynı zamanda kadına yönelik şiddete karşı ortak mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirterek, “Ülkemizde ve dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddet uygulanıyor. Cinayet, tecavüz, taciz, aşağılama, ötekileştirme, ayrımcılık yaygın bir şekilde devam ediyor. Kadına yönelik şiddet artık geleneksel hale dönüşmüş. Şiddet sadece kadına yönelik mi? Elbette ki hayır. Aslında kadına yönelik şiddeti besleyen ve ortadan kalkmasını engelleyen toplumsal yapımızdaki ‘gücü az olana yönelik şiddetin’ kendisidir. Gücü olmayan herkes, arkası olmayan herkes, politik düşüncesi farklı olan, inancı farklı olan herkes egemen güç ve kişilerin baskısı altında. Bugün kadro sorunu olan Çaykur’un geçici işçileri de baskı altında, atanamayan öğretmenler de, burs bulamayan, yurt bulamayan, işsiz kalan gençlerimiz, emeklilerimiz, memurlarımız özetle toplumumuzun büyük bir kesimi şiddet altında yaşıyor. İnsanların hak arama yolları kapalı. Kendi monarşisini kurmak isteyen rantiyeci bir iktidarın insanların gelecek duygu ve ümitlerini tamamen yok etmeye çalıştığı bir ortamda şiddetin toplumun tüm kesimleri için geçerli olduğunu görmemek için sadece gözlerin değil kalp gözlerinin de kapalı olması gerekmektedir.” Dedi.

“Yirmi yıllık AKP iktidarı kadına yönelik şiddetin ve cinayetin ve çocuk evliliklerinin rekorlar kırdığı bir dönem oldu.” İfadelerini kullanan İl Başkanı Deniz, açıklamasında şunları kaydetti: “Rakamları vermeye gerek yok. Hepimiz bu gerçeği görüyor ve biliyoruz. Kadına yönelik şiddete son vermenin en önemli yolu toplumdaki şiddet olgusunu ortadan kaldıracak demokratik, insan haklarına saygılı, her türlü düşünceye saygı duyan, her türlü şiddete karşı koyan, kişi hak ve özgürlüklerini temel yaşam ve yönetim biçimine dönüştüren toplumsal ve siyasal bir yapının inşa edilmesidir. Bunun yolu da yapılacak olan ilk seçimlerde AKP’nin iktidardan gönderilmesi ve insan haklarına saygılı, demokrasiyi özümsemiş bir iktidarın ve bunu sağlayacak parlamenter demokrasinin yeniden inşa edilmesidir. Artık ‘Kadına Yönelik Şiddete Son’ temenni sloganlarını bir kenara bırakıp 20 yıldır kadına yönelik şiddetin ve cinayetin en çok yaşandığı AKP iktidarına son vereceğiz ve kadına yönelik şiddeti ve tüm şiddetleri ortadan kaldıracağımız toplumsal bir yapıyı inşa edeceğiz demenin zamanıdır.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
12 Yorum