CHP Rize İl Başkanı Deniz: Rize Genelinde Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Alınmalı

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Rize Genelinde Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Alınmalı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, koronavirüs tedbirleri kapsamında Rize genelinde sokağa çıkma yasağı kararının alınmadığı her gün Rize’nin geleceğinden çalınan bir gün olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yazılı açıklamada bulundu.

İl Başkanı Deniz, açıklamasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yerel yöneticilerin çok gayretli ve iyi niyetli çalıştıklarını belirterek, Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulunun almış olduğu kararların doğru olduğunu ama geç alındığını savundu. Virüsün oradan oraya geniş bir alana yayılmasının önüne geçilmesi için Rize’de bir an önce sokağa çıkma yasağı kararının alınmasının gerekli olduğunu ifade ederek, “Rize'de bugünde ilçeler arası toplu taşıma yasaklandı.Doğru bir karar. Ama geç alınan karar. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yasak. Büyükşehirlere giriş çıkış yasak. Sokakta kalabalık gezmek yasak,sahilde dolaşmak bile yasak.Yani bir çok konuda kısıtlılık var. Neredeyse çalışmak zorunda olmayanların dışında %60 oranında bir çoğunluk 3 aydır evlerde. Rize'deki sorunun ne olduğunu biliyoruz. O nedenle tam 1 aydır ülke genelinde olmasa bile Rize İl genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilsin diyoruz. Bugün gelinen noktada gene parça parça karar alınıyor. Her gün yeni bir karar alınıyor. Gerek yok ki; toptan bir karar alın sokağa çıkmayı yasaklayın. Vatandaş da bezmeye başladı.. Bunu göz önüne alın. Yerel yöneticilerin çok gayretli ve iyi niyetli çalıştıklarını biliyoruz. Sözümüzün adresi belli.” Dedi.

Deniz, tedbirler kapsamında önerilerini sıralarken şunları kaydetti: “”Bugün gelinen noktada önerilerimizi bir kez daha tekrar ediyoruz.;

1- Rize'yi ve çayı kurtarmak için bir an önce süresi belli olan ve çay sezonu tam olarak başlamadan Rize il genelinde sokağa çıkma yasağı alın

2-Bu süre zarfında; Rize 'ye geldiği açıklanan hazır tanı kitleriyle birlikte, aile hekimlerini de ve hatta emekli olan sağlıkçıları da alarak Rize'deki tüm evlerde tek tek test yapın, şüpheli olanları gözlem altına alarak tedavi sürecini başlatın. Yani evimizin içini test edelim.

3- Tarım Bakanı, yada Varlık Fonu Başkanı yada ÇAYKUR bir an önce çay sezonu ile ilgili açıklama yapmalı ve çay müstahsillerinin belirsizliklerini ve sorularını ortadan kaldırmalı, hiç bir şekilde mağdur edilmeyeceklerine dair açıklama yapmalıdır.

4- Rize Belediyesi özellikle küçük esnafa destek verecek bir çalışma yapmalı, bunu açıklamalı ve gerçekleştirmelidir.

5- Gözlem altına alınan hastalardaki iyileşmeler olumludur. Bunu sürdürmek ve yayılmayı önlemek için de karantina şarttır. Beklemeye gerek yok. Çünkü artık kısıtlanacak bir şey kalmadı. Sokağa çıkmanın yasaklanmasıyla ilgili olarak gecikilen her gün Rize'nin geleceğinden çalınan bir gündür. İster gönüllü, ister zorunlu Evde Kal Rize sağlıklı kalın.”