CHP Rize İl Başkanı Deniz: Rize İl Milli Eğitim Müdürü İstifa Etmelidir

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Rize İl Milli Eğitim Müdürü İstifa Etmelidir
CHP Rize il Başkanı Saltuk Deniz önceki gün öğrenci servisinin kazası sonunda ihmallerin olduğu, bu ihmalin il Milli Eğitim Müdürlüğünden kaynaklandığı, bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürünün istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, kent merkezinde 7 Mart tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü 2'si ağır 13 kişinin yaralandığı öğrenci servisi kazası ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Yaşanan kazanın bir sorumlusu olması gerektiğini kaydeden İl Başkanı Deniz, “Yaralananlardan öğrencilerden birisi şu an yoğun bakımda bekletiliyor. Aynı şekilde araç sürücüsü de ağır şekilde yaralanmış durumda. Konuyla ilgili yapmış olduğumuz incelemeler ve kazada ağır yaralanan öğrencinin ailesine hastanede yapmış olduğumuz ziyaret esnasında öğrendiklerimiz ve Rize Baro Başkanının yapmış olduğu açıklamalar sonucunda konuyla ilgili daha önce şikâyetler olduğunu, vatandaşların aksayan konularla ilgili taleplerinin olduğu, taleplerin aylarca yerine getirilmediği, şikâyetlerle ilgili gerekli işlemlerin yapılmadığı, bir servis aracına çok yakın saatler içinde servis yapması konusunda anlaşmalar yapıldığı, öğrencilerin güvenliklerine yeterince önem verilmediği, denetimlerin yapılmadığı, yaptırımların uygulanmadığı konusunda bilgiler edinilmiştir. Yaşanan kazanın bir sorumlusu olmalıdır. Bu sorumlu da Rize İl Milli Eğitim Müdürüdür. Ya istifa etmelidir ya da valilik tarafından görevinden alınmalıdır” dedi.

Servis araçlarıyla yapılan anlaşmalardaki fiyatlar artırılmalıdır

Başkan Deniz, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonucunda servis araç sahiplerinin çok sıkıntılı günler yaşadığını ifade ettiği açıklamasında, "Bu nedenle servis araçlarıyla yapılan anlaşmalar sürekli artan zamlara karşı yeniden güncellenmeli ve akaryakıtta meydana gelen zamlarla doğru orantılı olarak artırılmalıdır.  Öğrencilerimiz güvenlikli bir şekilde evlerinin önlerinden alınmalı, yürütülmeden okullarının önlerinden alınmalı ve evlerinin önlerinde indirilmelidir. Kazada ölen kadın görevlimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan öğrenci kardeşlerimize de geçmiş olsun dilerim” diye konuştu.