CHP Rize İl Başkanı Deniz: "Rize'de Bir Yönetim Sorunu Var. Değişmesi Gerek"

CHP Rize İl Başkanı Deniz: "Rize'de Bir Yönetim Sorunu Var. Değişmesi Gerek"
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize’nin tüm ilçelerinde nüfus artışı yaşanmasına rağmen Rize merkez nüfusunun düşmesini vahim bir olay olarak değerlendirerek, Rize’de bir yönetim sorunu olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize’nin tüm ilçelerinde nüfus artışı yaşanmasına rağmen Rize merkezin nüfusunun düşmesini vahim bir olay olarak değerlendirerek, Rize yönetiminin değişmesi gerektiğini ve Rize’de bir yönetim sorunu olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize Belediye Başkan Adayı Harita ve Kadastro Mühendisi Ayhan Akyüz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanlığı binasında düzenlenen ve partililerin de katıldığı basın toplantısında İl Başkanı Saltuk Deniz, 31 Mart 2019 seçimlerine çok kısa süre kaldığını ve 9. Aydan itibaren çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, önceliği ilçelere verdiklerini söyledi. İlçe belediye başkanlarını ilk açıklayan örgütün Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olduğunu ifade eden Deniz, bazı ilçelerde kendi adaylarıyla bazı ilçelerde ise millet ittifakıyla seçime gireceklerini ifade etti. Deniz, Çamlıhemşin ilçesinde ise bağımsız adayı destekleyeceklerini kaydetti.

Merkez ilçedeki aday açıklamasının biraz geç kalındı şeklinde düşünülebileceğine rağmen Rize Merkez için en iyi adayı en doğru zamanda açıkladıklarına inandıklarını kaydeden Deniz, “Merkez ilçedeki aday açıklaması biraz geç kalmış diye düşünülebilir ama biz tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yaşadığımız süreç şu an Rize’nin içinde bulunmuş olduğu süreçle aslında zamanlamanın en uygun zaman olduğu ve en iyi adayla çıkmamız gerektiği noktasında en iyi adayla çıktığımıza inanıyoruz. Çünkü Rize’nin temel sorunları var ve bu temel sorunları çözülememiş olan sorunlar. Dün Cumhurbaşkanı AKP’nin yerel seçim manifestosunu açıklıyor. Sanki 15 yıldır iktidarda değilmişler gibi ya da 15 yıldır belediyeleri kendileri yönetmiyormuş gibi açıklamış olduğu seçim manifestosu aslında şu ana kadar ki AKP’nin yönetim anlayışının iflasını da sergilemiş oldular. Rize’de çözülmesi gereken sorunlar olduğunu biliyoruz. Rize’deki sorunların çözülmesinin ancak bir teknik elinin, bir mühendis elinin değmesiyle de çözüleceğine inanıyoruz. Çünkü Rize görüntüsü olan, görünümde olan, merkezde olan herkesin baktığı bir yer. Onun için aynanın ve görüntüsünün çok iyi olması gerekiyor. Daha önce de söylemiştik. 15 yıl önce Rize’nin gerek Trabzon girişinden girseniz gerek Çayeli tarafından girseniz çok fazla bir şeyin değişmediğini, sorunların hep aynı kaldığını, büyük projelerle halkın karşısına çıkıldığını ama gerçekte hiçbir şeyin değişmediğini, Rize halkının belediye yönetiminden çok mutlu olmadığını, kent yaşamına bir güvenlik içerisinde bakmadığını, geleceğe bakarken huzurla umutla bakmadığını görüyoruz. O anlamda Rize’nin sorunlarının çözülmesinin Rize’nin merkezinde alınacak olan kararların Rizelilerin kendi ortak kararlarıyla meclislerinde, danışma kurullarında yapacağı toplantılarında almış olduğı kararları uygulayacak, Rizelilerin kendi yaşadıkları coğrafya ve kendi yaşadıkları ille ilgili almış olduğu kararları uygulayacak bir yönetim anlayışını hayata geçirmek için yola çıkıyoruz. Bunu da hayata geçirecek olan en iyi adayın Ayhan Akyüz abimiz olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda da kendisinden bu konuda talep ettik. Kendisi de bu talebimizi uzun yıllardan beri Rize’de yaşıyor, Rize’nin bir insanı Rize’ye bir borcumuz vardır diyerek talebimizi kabul etti ve adaylaşmasını sağladık. Kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

chp-rize-basin-toplantisi-1.jpg

RİZE’DE BASIN SANSÜRÜ YAŞIYORUZ

İl Başkanı Deniz, basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken, CHP’nin halkın ve şehrin sorunlarını dile getirmesine rağmen basında kendilerine yer verilmediklerini ifade ederek, bunun son örneğini Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Rize’de yaptığı ziyaretler sırasında yaşadıklarını söyledi. Av. Feyzioğlu’nun kendileri ile diğer muhalefet partilerine gerçekleştirdiği ziyaretlerin ulusal basında yer almadığını ifade eden Deniz, ulusal basının sadece AKP ziyaretine yer verdiğini söyledi.

Rize’de yaşayan vatandaşların tüm sorunlarını dile getirdiklerini ve her zaman onların yanlarında olduklarını kaydeden Deniz, “Biz Rize’de yaşayan vatandaşların tüm sorunlarını dile getirdik ve her zaman yanlarında olduk. Emeklilik yaşına takılanların sorunları, ÇAYKUR’da eksperlerin sorunları, çay üreticilerin sorunları, Müftü Mahallesinde yaşayan insanların sorunları,Salarha bölgesindeki tünellerle ilgili olan sorunlar, Rize’nin tüm sorunları karşısında Rize’deki insanlar bizleri sokakta yapmış olduğumuz mücadeleden tanıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhalefet yapmadığını söylemek aslında biraz basında bu konuların yer almamasından kaynaklanıyor. Mesela biz kurumlara gittiğimizde gittiğimiz kurum bizle ilgili ziyaretleri, orada yapmış olduğumuz açıklamaları yayınlayamıyor. Rize’de de bir basın sansürü olduğunu Metin Feyzioğlu’nun Rize ziyareti kapsamında gördük. Bunların basında yer almamasını kendi eksikliğimiz olarak görüyorum. Demek ki biz mücadelemizi yansıtacak bir basın ayağını oluşturamamışız” şeklinde konuştu.

KENAN BIYIK’IN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ

Kamuoyunda adaylığı beklenen ve ismi Rize Belediye Başkan Adaylığı için telaffuz edilmesine rağmen aday olmayan Kenan Bıyık’ın adaylık sürecinin sorulması üzerine Kenan Bıyık’ın adaylık teklifini kabul etmemesini saygıyla karşıladıklarını belirten Deniz, “Kenan Bıyık ile ilgili açıklayacağımız fazla bir şey yok. Rize’deki vatandaşlarımızın talebi üzerine biz kendisine adaylık talebimizi ilettik. Görüşmelerimizi yaptık. Kendisi de ailevi nedenlerle aday olamayacağını açıkladı. Biz arkadaşlarımızın açıklamalarına saygı duyarız. Bizim için o açıklaması geçerlidir. Başka nelerin yaşanıp yaşlanmadığı onlar bizim için çok önemli değil. Bizim açımızdan Kenan Bey de bizim partilimizdir. Yine görüşüyoruz yine birlikte çalışacağız Adaylığı kabul eder etmez insanlar bu konuda özgürdür kimseye zorla aday olacaksın diyemeyiz.” dedi.

BU RİZE İÇİN VAHİM BİR OLAYDIR… RİZE’DE BİR YÖNETİM SORUNU VAR… RİZE YÖNETİMİNİN DEĞİŞMESİ GEREK

Deniz, “TÜİK’in açıkladığı Rize nüfusunun bir önceki yıla göre 17 bin artarak 331 binden 348 bine çıkmasını ve sorunlarla boğuşan bir Rize’nin yüzde 6 civarında nüfus artışını ve bu artışa rağmen merkez ilçe nüfusunun azalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz” yönündeki soruya ise “Bu daha vahim bir olay. İlçelerde ekonomik ve sosyal gelişmeler demek daha yüksek. Rize merkezde demek bu gelişmeler olmuyor, yaşanmıyor. Aslında niye Rize yönetiminin değişmesi gerektiğini de bu ortaya koyuyor. Madem ki Rize’nin ilçelerinde nüfus artışı var Rize’nin merkez nüfusu azalıyorsa demek ki Rize’de bir yönetim sorunu var. İnsanlar için Rize çekim alanı değil demek ki. Bu aslında niye değişmesi gerektiğini, niye Rize’den Rize’nin kendi içinden gelen bir mühendislik geleneği olan birisinin niye belediye başkanı olmasının gerektiğini en güzel TÜİK vermiş oldu.” ifadesinde bulundu.

chp-rize-basin-toplantisi-5.jpg

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AKYÜZ: ADAYLIĞI DÜŞÜNMEMİŞTİM

CHP Rize Belediye Başkan Adayı Harita ve Kadastro Mühendisi Ayhan Akyüz ise Rize Belediye Başkanlığı adaylığını düşünmediğini ifade ederek başladığı konuşmasında, Rize’nin sorunlarına vakıf olduğunu ve bu sorunların çözüm yollarını bildiklerini kaydederek, “Rize’ye aday ol dediler. Ben pek düşünmedim. 60 senedir Rize’de yaşıyorum. 31 sene ÇAYKUR’da geri kalan 9 yılı serbest olarak hala Rize’de hizmet vermekteyim. Ofisim var. 60 sene Rize’de yaşayıp da hem de mühendis olarak yaşayıp da Rize’nin sorunlarını görmemek, bilmemek mümkün değil. Elimizden geleni yapacağız. Oluşturacağımız bir grupla Rize’nin sorunlarını tek tek ele alacağız seçilirsek tabiki. Seçilemezsek bir şey yapamayız. Çeşitli projelerimiz var fakat bunları zamanı gelince açıklayacağız. Her şeyi yerinde yapacağız, başaracağımıza inanıyorum Çünkü biliyoruz. Nasıl çözeceğimizi de biliyoruz ne olduğunu da biliyoruz. Onun için pek sorun olmayacaktır. Önemli olan göreve gelmektir.” şeklinde konuştu.

AK Parti’ye halkın bir dur demesi gerektiğine inandığını sözlerine ekleyen Akyüz, halkın aynı kafada gitmeyeceğine ve büyük bir değişim olacağına inandığını belirtti.

chp-rize-basin-toplantisi-2.jpg