CHP Rize İl Başkanı Deniz'den 23 Nisan Mesajı

CHP Rize İl Başkanı Deniz'den 23 Nisan Mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bugün aynı zamanda parlamenter sisteme yeniden geri dönüşün talep edilmesi gereken bir gündür" dedi.

İl Başkanı Deniz, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 99. yılı her şeye rağmen kutlu olsun. Millet Meclisi, Erzurum ve Sivas kongrelerinin ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısı üzerine 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara’da toplanmış ve 21 Nisan 1920'de yapmış olduğu toplantıda Türkiye Büyük Millet Meclisi adını almıştır. Türkiye Büyük Miller Meclisi, emperyalizme karşı ulusal Kurtuluş Savaşını örgütleyen ve bağımsızlık savaşını kazanan Gazi Meclis’tir. En sıcak anlarda bile kapanmamış, kapatılmamış, iradesi başkasına devredilmemiş bir meclistir ve bu özelliği ile de dünyadaki tek meclistir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilkesi ve varlık sözü 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir'. Uygulamaya sokulan başkanlık sistemi bunda bir kırılma yaşatmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ilkesi egemenliğin halkta olması ve bu egemenliğin meclis eliyle kullandırılmasıdır. Cumhuriyetimizin 96 yıldır bütünlük içinde yaşamasının ana nedeni budur. Sorun kimin başkan olduğu değildir. Sorun sistemin kendisidir. Önümüzdeki yıl TBMM’nin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağız. TBMM’nin kuruluşunun 100.yılını yeniden parlamenter sisteme dönmüş olarak kutlayabilmek hedef ve amacımız olmalıdır. Bugünden tartışılmaya başlanılan sistemin, yaşanacak süreçlerin sonunda yeniden parlamenter sisteme dönüşeceğine ve dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu ülkemiz için en öncelikli durumdur." 

23 Nisan denilince akla çocuk bayramı geldiğini ifade eden ve bugünü son 17 yılda  'Çocuk Bayramı' diye kutlamaktan en hafif deyişle zorlandıklarını kaydeden İl Başkanı Deniz, "Bugün aynı zamanda Çocuk Bayramı!  Çocukluğumuz 'Bugün 23 Nisan Neşe doluyor İnsan' şiirleriyle geçti. O zamanlar çocuk olarak daha mutluyduk. Çünkü daha güvenlikli bir yaşantımız vardı. Çocuk tacizleri, kaçırmaları, sokaklarda yaşayan çocuk sayısı, çocuk cezaevlerinin sayısı. Bunların rakamsal istatistiklerine özellikle son 17 yıla bakınca 'Çocuk Bayramı' diye kutlamaktan en hafif deyişle zorlanıyoruz. Bugün sadece Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı değildir. Aynı zamanda sorumluluklarımızı ve görevlerimizi yeniden hatırlayacağımız, hatırlatacağımız bir gündür. Meclisin kuruluş tarihini çocuk bayramı olarak kutlamak önemlidir Bir anlamı vardır. Bugünü geleceğe kuşaklarla taşımak ve döngüsel bir süreç içinde bunu sonsuz kılmak. Bugünün Bayram Olması aslında verilmiş olan bir görevin sorumluluğunun toplumsal bir bilinçle kutlanılmasıdır. Bayramın kendisi bu tür bir görevin Meclise ve Çocuklara yüklenilmiş olmasıdır. Bugün sorumluluklarımızı hatırlama ve hatırlatma günüdür. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Başkanlık adı altında getirilen sistemden vazgeçilmeli ve yeniden parlamenter sisteme dönülmelidir. Çocuklarımıza Sağlıklı, eğitimli ve güven içinde ve bayram tadında yaşayacakları bir ülke bırakmak en önemli görevimizdir…Öncelikli olarak da her yerde Çocuk Meclisleri kurulmalı ve çocuklarımız şimdiden yönetimin bir parçası olmalıdır. Yaşasın Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti." dedi.