CHP Rize İl Başkanı Rakıcı: "Yılmayacağız, Boyun Eğmeyeceğiz!"

CHP Rize İl Başkanı Rakıcı:  "Yılmayacağız, Boyun Eğmeyeceğiz!"
CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin gezisinde yapılan terör saldırısına tepki gösterdi.

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç'a giderken Yanıklı Köyü Soğuksu mevkiinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu CHP konvoyuna karşı yapılan terör saldırısının yankıları sürüyor.

Konvoyun geçişi sırasında yaşanan çatışmada 1 jandarma er şehit olup, 2 astsubay da yaralanırken, akşam saatlerine kadar sürdüğü ifade edilen çatışmalarda ise kimliği açıklanmayan bir teröristin öldürüldüğü ileri sürüldü ancak bu bilgi resmi makamlarca doğrulanmadı. Yaşanan çatışmaların ardından bölgeye 60 kişilik bir Özel Harekat Timi'nin sevk edildiği ve bölgede 'Süpürge Harekatı' başlatıldığı bildirildi.

Saldırı Devleti Hedefledi

Saldırıdan sonra il ve ilçe örgütleriyle değerlendirme toplantısı yapan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, saldırının sadece CHP'yi değil, demokrasiyi, cumhuriyeti, özgürlüğü hedeflediğine dikkat çekerek, "Genel başkanımızı ve CHP'yi hedefleyen bu saldırının asıl hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk siyaseti ve bağımsızlığımız idi" dedi.

Teröre Lanet

Açıklamasında terörü lanetleyen CHP İl Başkanı Rakıcı, saldırının aynı zamanda ülkedeki birlik ve bütünlüğün hedeflendiğine dikkat çekerek,​"Bu saldırının ardından yapılan akıl, mantık ve gerçekdışı yorum ve haberler, anlatım ve ifadeler de, en az bu hain terör saldırısı kadar kahpecedir! Bu kahpe terör saldırısında yaşamını yitiren ve Erzincan'da toprağa verilen şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı'na Allahtan rahmet, ailesine ve ulusumuza başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.

Kılıçdaroğlu ve Artvin'e Geçmiş Olsun

Açıklamasında, "Hain terör saldırısı sonrasındaki kararlı duruşuyla bir kez daha devlet adamlığını göstererek programına devam eden Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm partililerimize, Artvin İl Örgütümüz ile Şavşat ve Ardanuç İlçe Örgütlerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz", ifadelerini kullanan Rakıcı, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Aynı zamanda, bu saldırının  hemen akabinde, Cizre'de yapılan bir başka terör saldırısında şehit olan polislerimize ve güvenlik güçlerimize de Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar; ulusumuza başsağlığı dileriz.

Ne bu ve bunun gibi hain ve kahpe terör saldırıları, ne darbe girişimleri ve ne de ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yönelen hiçbir saldırı ve girişim bizi Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olmaya ve sonsuza kadar yaşatılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Hiçbir güç ve kuvvet bizi bu yolumuzdan döndüremez, korkutamaz ve yıldıramaz.Bu kahpe ve hain saldırıları kanıksamayacağız, korkmayacağız, yılmayacağız, boyun eğmeyeceğiz."