CHP Rize İl Başkanlığına Yeniden Saltuk Deniz Seçildi

CHP Rize İl Başkanlığına Yeniden Saltuk Deniz Seçildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Eski İl Başkanı Saltuk Deniz, kongrede yeniden İl Başkanı seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Rize İl Kongresinde eski başkan Saltuk Deniz ile Ahmet Şaban Zehiroğlu’nun listeleri yarıştı. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla İl Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra kongrede İl Başkanlığına yeniden aday olan Saltuk Deniz 145 oy alarak yeniden il başkanı seçilirken, Ahmet Şaban Zehiroğlu ise 72 oy aldı. Kongrede 236 delegeden 217’si oy kullandı. Mevcut İl Başkanı Tahsin Kanbur ise kongrede aday olmadı.

Kongreye, Ankara Eski Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, DEVA Partisi Rize İl Başkanı Ecz. Muhammet Avcı, Gelecek Partisi Rize İl Başkanı Osman Civelek, Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik, Sol Parti Rize İl Başkanı Ahmet Haşim Parlak, CHP Eski İl Başkanı Mesut Rakıcı ve davetlilerle partililer katıldı

İl Başkanı Tahsin Kanbur yaptığı konuşmada ilçe kongrelerini tamamladıktan sonra il kongresini yaptıklarını kaydederek, “Partimizin büyük kurultay süreci il kongreleriyle devam ediyor Parti örgütlerimiz demokratik bir tartışma ortamı içerisinde yenileniyor. Her ne kadar katılım her yerde istenen düzeyde ulaşamamış olsa da, kurultay süreci ve kongreler partiye gözle görülür bir dinamizm kazandırmıştır” dedi.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla İl Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra kongrede yeniden başkanlığa seçilen Saltuk Deniz, yaptığı konuşmada, görev süresi içerisinde partiyi canlandırmak için çalıştığını belirterek, "Örgüt arkadaşlarımızla birlikte 46 yıl sonra Rize’ den bir milletvekili çıkardık. Tabi bu milletvekilini Millet ittifakıyla kazandık. Bu süre zarfında çay kanununu dile getirdik Partimiz tarafından çay kanununun hazırlanmasında öncülük ettik. Çay kanununda taban fiyat uygulamasını metne yazdırdık. Çayın, Çaykur’un, çay üreticilerinin sorunlarını ülke gündemine taşıdık. Yaşam alanlarının savunulmasını ile ilgili mücadele ettik. İkizdere Eşkinci vadisinde yapılan direnişe 28 gün boyunca fiilen destek verdik. Her gün CHP milletvekillerinin İkizdere’ de olmasını sağladık. Rize ile ilgili her konuda açıklamalar yaptık. Öğrencilere burs verdik” dedi.

Deniz, partideki değişim süreciyle ilgili olarak, “Siyasette iki değişim süreci vardır. Bir siyasi düşüncenizi değiştirirsiniz, iki siyaset yapma yönetiminizi değiştirirsiniz. Bir de politik değişimler vardır. Siyasi hedefinizi değiştirmeden politik söylemlerinizi değiştirebilirsiniz. Bu aslında siyaset yapma yönteminin içinde olan bir şeydir. Bizim siyasi düşüncemiz bellidir. Altı ok ilkelerine bağlı çağdaş, demokratik sol bir partiyiz. Bu değişmez. Bunun değişmesi, değişim değil dönüşümdür. Hiç kimse bizi dönüştüremez” diye konuştu.

chp-rize-ilk-kongresinde-baskanliga-saltuk-deniz-secildi-5.jpg

chp-rize-ilk-kongresi1.jpg

chp-rize-ilk-kongresinde-baskanliga-saltuk-deniz-secildi-2.jpg

chp-rize-ilk-kongresinde-baskanliga-saltuk-deniz-secildi-3.jpg

chp-rize-ilk-kongresinde-baskanliga-saltuk-deniz-secildi-4.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
10 Yorum