CHP Rize Teşkilatından, Kılıçdaroğlu'na Yönelik Saldırıya Kınama

CHP Rize Teşkilatından, Kılıçdaroğlu'na Yönelik Saldırıya Kınama
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçesinde kılınan şehit cenazesi namazı sonrasında uğradığı saldırıyı kınadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğradı

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınamak üzere Rize Valiliği önündeki tören alanında basın açıklamasında bulundu. Basın açıklaması programına CHP Rize Eski İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, ÖDP Rize İl Başkanı Devrim Şahinbaş ile partililer katıldı.

chp-rize-teskilatindan,-kilicdarogluna-yonelik-saldiriya-kinama-(3)-001.jpg

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, burada yaptığı açıklamada, İstanbul'da yeni bir başlangıç için yapmakta oldukları miting çok yoğun katılımla gerçekleşirken birden bire Ankara Çubuk ilçesinde hain bir saldırıyla karşılaştıklarını belirterek, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu hain saldırı Türkiye’mizin, ulusumuzun bütünlüğüne birliğine karşı yapılmış olan bir saldırıdır. Bu sadece herhangi bir siyasi partinin genel başkanına yapılan saldırı değil Türkiye'deki tüm siyasi harekete, tüm genel başkanlara karşı yapılmış olan bir hakarettir, bir saldırıdır. Bugün bu saldırıyı toplu olarak protesto etmek amacıyla burada bulunuyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınamak üzere düzenledikleri basın toplantısına destek veren parti il başkanları ile STK temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür eden CHP Rize İl Başkanı Deniz, dün Türkiye’nin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze törenine katılan tek siyasi parti lideri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hain bir saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Bu hain saldırının aynı zamanda şehit Yener Kırıkcı'ya ve ailesine karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu vurgulayan CHP Rize İl Başkanı Deniz, olayın sıradan bir protesto, bir provokasyon olmadığının altını çizerek, “Yapılan sıradan bir provokasyon değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef gösterdiyse bir takım operasyon kanalında kimler sayın genel başkanlarımıza idam tehditlerine bulunduysa Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazesine alınmaması için kim talimat verdi ise meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine Gazi Mustafa Kemal'in iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne kimler ağzı alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının altyapısını hazırlayan onlardır. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler. Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklar da aynıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin her bir üyesi olarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallının arkasına karşı güçlere dimdik ayaktayız, ayakta durmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu..

chp-rize-teskilatindan,-kilicdarogluna-yonelik-saldiriya-kinama-(1)-001.jpg

Basit siyasi menfaatler için Türkiye'nin tüm demokratik birikiminin, birlik ve bütünlüğünün feda edilemeyeceğine vurgu yapan ve saldırının ardındaki güç ve azmettiricilerin derhal yargı önüne çıkarılması gerektiğini kaydeden İl Başkanı Deniz, “Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün ‘Kızgın demiri soğutma günü’ ise herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basın siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarfetmiş olduğu sözler de dikkate alınarak, derhal istifa etmelidir. Bu arada Milli Savunma Bakanına da bir sorumuz vardır, Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, 'o evi yakın' diye bağıran hainlere dönüp de 'mesajlarınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajı vermiştir? Bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler, Kuvayı Milliye'nin devamı olan CHP'yiz." şeklinde konuştu.

Deniz’in açıklamalarının ardından İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, ÖDP Rize İl Başkanı Devrim Şahinbaş da yaptıkları açıklamada Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.

chp-rize-teskilatindan,-kilicdarogluna-yonelik-saldiriya-kinama.jpgchp-rize-teskilatindan,-kilicdarogluna-yonelik-saldiriya-kinama-001.jpgchp-rize-teskilatindan,-kilicdarogluna-yonelik-saldiriya-kinama-(2)-001.jpg