CHP Rize’de İl Başkanı Saltuk Deniz Güven Tazeledi

CHP Rize’de İl Başkanı Saltuk Deniz Güven Tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 37. Olağan İl Kongresinde güven tazeledi ve yeniden başkan seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşti.

İl Başkanı Saltuk Deniz başkanlığında tek listeyle gidilen kongrede, Deniz kullanılan 128 oydan 126'sını alarak yeniden başkan seçildi. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Divan Başkanlığını Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın yaptığı kongreye, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Ali Avcılar, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, CHP Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Eski Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve SOL Parti üyesi Alper Taş, Rize ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte Sürmene, Arsin, Araklı, Maçka ve Trabzon'dan çok sayıda partili ile STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

cumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi,--(1)-001.jpg

İl Başkanı Saltuk Deniz, kongrede yaptığı konuşmada ÇAYKUR’un son 10 yılda zarara uğratılması üzerinden isim zikretmeden dönemin genel müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu eleştirerek ÇAYKUR’un bu süreçte 1 Milyar lira zarar ettiğini kaydetti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasının kabul edilemez olduğunu belirten Deniz, bunun da ÇAYKUR’un özelleştirilmesinin bir ayağı olduğunu belirtti ve Varlık Fonuna devredilen ÇAYKUR’un tasfiye edilmek istendiğini iddia etti. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’in kongredeki konuşmasında bahsettiği ÇAYKUR’un son 10 yıllık döneminin 8 yılında İmdat Sütlüoğlu görev almış ve ÇAYKUR Sütlüoğlu döneminde 5 kez rekor zarar açıklamıştı.

Konuşmasında, 19 yıldır Rize'de Cumhuriyet Halk Partisi saflarında mücadele ettiğini ve partinin tüm kademelerinde görev yaptığını kaydeden CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize’de kentsel dönüşümler sırasında vatandaşların ciddi bir şekilde kamulaştırma mağduriyetleri yaşadıklarını ifade ederek, “Rize'de kentsel dönüşüm adı altında çok ciddi bir kamulaştırma mağduriyeti var. Acele kamulaştırma adı altında vatandaşlarımızın onlarca yıl boyunca elde etmiş olduğu kazanımlara el konulmaktadır. Acele kamulaştırma yada cebri kamulaştırma savaş hali veya acil kamusal ihtiyaçlar için uygulanması gereken durumlardır. Rize'de savaş hali mi var yada vatandaşlarımızı mağdur edecek hangi acil kamusal ihtiyaç var ki bu tür uygulamalar yapılmaya çalışılıyor, bu kararları kim veriyor, bu kararlar kimler tarafından nerede alınıyor? Rize'nin 50 yıl sonrası ile ilgili planlanmış bir durumu var mı, varsa bu plan nedir ve nerededir? Önümüzdeki süreçte bu konuları daha sık gündeme getireceğiz ve kamulaştırmadan meydana gelebilecek mağduriyetleri önlemek için vatandaşlarımızla sürekli iletişimde olacağız ve her türlü desteği sağlayacağız. Rize ve Rize'nin geleceği birkaç kişinin iki dudağı arasında olamaz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

cumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi,--(4)-002.jpg

İl Başkanı Saltuk Deniz, isim vermeden son 10 yılın 8 yılında görev alan ve bu süreçte 5 yıl rekor zarar açıklayan dönemin ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu başarısız bir yönetim göstermekle ve ÇAYKUR’u rekor zarara uğrattığı yönünde eleştirerek, ÇAYKUR’un bu sürede dönemsel olarak 1 milyar lira zarar ettiğini kaydederek, “Daha önce de söylemiştik ÇAYKUR 2018 yılında 43.4 milyon kar hedeflemişti fakat 657 milyon zarar etti. Basit bir matematik yapalım. Son on yılda ÇAYKUR’un sermayesi 469 milyondan 2 milyar 545 milyon liraya çıktı. Yani 2 milyar kamudan para aktarıldı. Bankalara kredi borcu 324 milyondan 2 milyar 55 milyon liraya çıktı. Yani son yılda ÇAYKUR, 3 milyar 700 milyon lira para kullandı. Peki zararı ne oldu? Birleşik zararı 115 milyon liradan 1 milyar 155 milyon liraya çıktı. Yani ÇAYKUR dönemsel olarak 1 milyar lira zarar etti.” Diye konuştu.

İl Başkanı Deniz, yine isim vermeden İmdat Sütlüoğlu döneminde ÇAYKUR’un bankalara olan borcunun 325 milyon liradan 2 milyar liranın üzerine çıktığını ifade ederek, ‘bu kadar para nerede’ diye sordu ve şunları kaydetti: “Bankalara olan borcu da 325 milyon liradan 2 milyar liranın üzerine çıktı ve merak ediyoruz ÇAYKUR niye bu kadar zarar etti ya da ettirildi, paralar nerede? Varlık Fonuna devredilmiş olması bu kadar büyük zararla karşılaşmasının nedeni midir? ÇAYKUR, Varlık Fonu'ndan çıkarılacak mıdır, yoksa ÇAYKUR Varlık Fonuyla elden çıkarılacak mıdır?” dedi.

cumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi,--(3)-003.jpg

Deniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasının ÇAYKUR’un özelleştirilmesinin sağlanması için yapıldığını kaydederek, aynı zamanda bunun ÇAYKUR’un tamamen tasfiye edilmesini sağlamak olduğunu belirterek, “ÇAYKUR’da neler oluyor? Bizler ÇAYKUR’a asaleten bir genel müdür atanması beklerken ÇAYKUR Eski Genel Müdürü ve şu an ki Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır. Bunu anlamak mümkün değil. Bu aslında işi ciddiye almamak, ÇAYKUR’a ve dolayısıyla çay üreticisine ve ÇAYKUR çalışanlarına saygısızlıktır. Daha önce de söylemiştim Ekrem Yüce'nin görevi ÇAYKUR’un özelleştirilmesini sağlamaktır. Daha güncel tanımla Varlık Fonuna devredilen ÇAYKUR’un tamamen tasfiye edilmesini sağlamaktır. Çünkü gerçekten amaç ÇAYKUR’a hizmet olsa boş zamanlarında ÇAYKUR’la ilgilenebilecek olan kişi yönetim kurulu üyeliğine atanmazdı. Bu aynı zamanda Sakarya halkına da saygısızlıktır. Ha amaç birilerine ilave arpalık sağlamaksa yani yönetim kurulu üyeliği üzerinden para vermek ise o zaman bizler de ÇAYKUR’un niye bu kadar çok zarar ettirildiğini sorarız” şeklinde konuştu.

Deniz, Rize’nin birçok sorunu bulunduğunu ve önümüzdeki dönemde bunlarlı daha sıklıkla gündeme taşıyacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Rize'nin birçok sorunu var. Önümüzdeki dönem bu sorunları daha çok dile getirecek bir çalışma gerçekleştireceğiz. Rize ile ilgili yapılan her türlü toplantıya; toplantıyı kim yapıyorsa yapsın, hangi görüşten ve inançtan olursa olsun davet edilmek istiyoruz. Sadece bizi değil, tüm siyasi partileri, dernekleri ve oluşumları çağırın. Gelin hep birlikte ortak aklı oluşturalım. Sadece ortak akıl oluşturmak yetmez. Ortak akılla oluşturduğumuz konuları hayata geçirmek için ortak iradeyi oluşturalım. Bu da ancak bizlerin katılması ile olur.”

cumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi,--(2)-001.jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi-(4).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi-(3).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi-(1).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi-(2).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi,--(5).jpg

Başkan Deniz’in yeni yönetim listesi şu isimlerden oluştu:

cumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskanligi-37.-olagan-il-kongresi,--(6).jpg