CHP Rize'den YSK'ye Çağrı

CHP Rize'den YSK'ye Çağrı
CHP'nin 81 il başkanlığı tarafından eş zamanlı düzenlenen basın açıklamaları kapsamında Rize'de Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili YSK'ya çağrı yaptı.

CHP il başkanları, 81 kentte eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz'in kesinleşmemiş sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu'na destek kapsamında İstanbul'da bulunması nedeniyle Rize'de YSK'ya çağrıyı Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu partililerle birlikte yaptı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) en kısa sürede karar vermesi gerektiğini vurgulayan Merkez İlçe Başkanı Topaloğlu, "YSK'nin görevi itirazları incelemek ve bir an önce karara bağlamaktır. İstanbul'da bu süreç devam ettirilmek istenmektedir. İstanbullu, iradesini sandığa yansıtmıştır ve Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul'un başkanı olarak seçilmiştir." diye konuştu.

YSK'nin yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorunda olduğunu kaydeden Topaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerçekleri reddetmek zorundadır. YSK, demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine, dur demek zorundadır. YSK, hukukun üstünlüğü mü, yoksa iktidar sahiplerinin üstünlüğü mü, bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır. Özetle, iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak, demokrasiye karşı kurulan kumpası, YSK bozmak zorundadır. Bu YSK'nin tarihsel sorumluluğudur."

necati-topaloglu-chp-rize-merkez-ilce-baskani.jpg