Chp Seçim Sloganlarını Belirledi

Chp Seçim Sloganlarını Belirledi
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, 24 Haziran'daki seçimlerde kullanacakları sloganları açıkladı.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, 24 Haziran'daki seçimlerde kullanacakları sloganları açıkladı. TEzcan, "'Hepimizin cumhurbaşkanı" diye kampanyayı sürdüreceğiz. Milletvekili seçimlerinde partimizin kampanya sloganı "millet için geliyoruz" olacak. Kampanyamızda "artık tamam" sloganını da kullanacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Koordinatör Başdanışman Erdoğan Toprak, parti genel merkezinde seçim kurumsal kimliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Yoğun bir seçim kampanyası yürütüldüğünü belirten Tezcan, hem cumhurbaşkanı adaylarının hem partinin milletvekili adaylarının seçim kampanyası ve cumhurbaşkanı adaylığı seçim kampanyasını Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir kararlılıkla yürüttüğünü ifade etti. Yarın Mariott Otel'de aday tanıtımı ve seçim bildirgesinin tanıtımının olacağını söyleyen Tezcan, bugün ise Seçim Koordinasyon Merkezinin yaptığı çalışmalar ve kampanya hazırlığının bir bölümünü paylaşacaklarını kaydetti.

"SEÇİM MÜZİĞİMİZİ YARIN DUYACAKSINIZ"

Tezcan, şöyle konuştu:

"Seçim müziğimizi yarın duyacaksınız. Yarınki aday ve seçim bildirgesi tanıtımında seçim müziğimizle tanışacaksınız. Kampanya sloganlarımızı hem cumhurbaşkanlığı seçimi hem milletvekili seçimi için ayrı ayrı belirledik. Aslında bu sloganları biz belirlemedik, halk belirledi. Sosyal medyada konuşulan, yazılan ve ilgi gören, önemli, Türkiye'nin bugünkü durumunu ve gelecekle ilgili çıkışını işaret eden kampanya sloganları doğrudan doğruya ilk defa halkın belirlediği kampanya sloganları olarak ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımız kutuplaştırılan Türkiye'de milletin cumhurun başkanı olmaktan çıkarılan cumhurbaşkanı anlayışını terk ederek, yeniden inşa sürecinde önemli bir adımın işareti olan bir sloganla kampanyasını yürütecek; "hepimizin cumhurbaşkanı', bir siyasi partinin değil, iktidar partisinin değil, milletin, halkın cumhurbaşkanı. Dolayısıyla "hepimizin cumhurbaşkanı" diye kampanyayı sürdüreceğiz. Milletvekili seçimlerinde partimizin kampanya sloganı "millet için geliyoruz" olacak. Türkiye kutuplaşmadan bıktı. Millet için geliyoruz, milletin uzlaşmasını sağlamak üzere. Kutuplaşmayı yok etmek için "millet için geliyoruz." Toplumsal barışı inşa etmek üzere, ayrışmış bir millet değil, bütünlüğünü sağlamış milleti özlediğimiz biçimde yeniden bütünlüğünü sağlamak üzere millet için geliyoruz. Huzur için, adalet için geliyoruz. Yoksulluğun ortadan kalktığı bir Türkiye'de milletin huzur içinde yaşamasını sağlamak için millet için geliyoruz."

"KAMPANYAMIZDA "ARTIK TAMAM" SLOGANINI DA KULLANACAĞIZ"

"Kampanyamızda "artık tamam" sloganını da kullanacağız" diyen Tezcan, "Yönetemeyen iktidara karşı artık tamam diyoruz, doların ateşini düşüremeyen, üretmeyen ekonomiye karşı artık tamam diyoruz. Kardeşliği ortadan kaldıran çatışma ve kutuplaşma iklimine karşı artık tamam diyoruz. Artık tamam deyip neyi özlüyorsak arkasına ekleyeceğiz. Bu sloganları halkımız kendisi belirledi. Kampanya sloganı sosyal medyada halkın dilinde onların yaratıcılığıyla ortaya çıkmış önemli bir slogandı. Bütün görsellerde bu kampanya sloganlarını kullanacağız. Araçlarda, giydirmelerde hem genel başkanımızın hem cumhurbaşkanı adayımızın resimleri ve kampanya sloganları yer alacak" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin 5 temel sorunu olduğunu ve seçim bildirgesinin bu 5 temel sorun üzerine kurgulandığını aktaran Tezcan, "Ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika. Bu 5 temel sorun alanını çözecek bir esaslı seçim bildirgesini genel başkanımız açıklayacak" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Tezcan, MHP'nin de yarın saat 11.00'de seçim bildirgesini açıklayacağı ve CHP ile aynı saate denk gelmemesi için bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna, "İki siyasi parti centilmence görüşmeler yürütüyorlar. Centilmen düzeyinde çözülecek bir düzenleme yapılacak" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun miting programının belli olup olmadığı ve Muharrem İnce ile ortak miting yapıp yapmayacakları sorusu üzerine Tezcan, "Genel Başkanımızın programı Pazar günü Eskişehir'de başlayacak. Bazı yerlerde ortak mitingler yapılacak. Düzenlemeleri yapılıyor, onlar daha sonra paylaşılacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin seçim bildirgesiyle ilgili ise Tezcan şunları kaydetti:

"AK Parti 16 yıldır Türkiye'de yapamadığı, çökerttiği ne varsa onları tamir edeceğini anlatmaya çalışıyor. Sorumlusu olanın çözüm merkezi olması mümkün değil. 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili biz TBMM'de kanun teklifi, önergeler verdik. Bunları reddeden AK Parti idi. CHP muhalefetteyken bile AK Parti'ye iktidara zorlayarak bu noktada kısmi iyileştirmeler yapabilecek gücünü göstermiştir. Millet sandıkta AK Parti'nin seçim bildirgesini elinin tersiye itecek, CHP'ye şimdi sıra sizde artık tamam diyecek."

Edirne ikinci sıra adayıyla ilgili değişikliğin sorulması üzerine Tezcan, Edirne 2. sıradaki aday hakkında tek adam rejiminin, emir altındaki yargıdan kaynaklanan haksız bir hüküm çıktığını savundu. Cumhurbaşkanına hakaret nedeniyle, siyasi bir tutumu nedeniyle mahkumiyet kararının ortaya çıktığını ve bu nedenle YSK'nın aday olamayacağını söylediğini belirten Tezcan, dolayısıyla 2. sıradaki adayın yerine daha önce Edirne Milletvekilliği yapan Erdin Bircan'ı bildirdiklerini söyledi.

"HABERİN TAMAMI PALAVRADIR"

Tuncay Özkan ile milletvekili aday listesi nedeniyle yumruklaştıkları yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Tezcan, şöyle konuştu:

"Tuncay Özkan'la o daha milletvekili olmadan yıllar öncesine dayanan çok büyük dostluğumuz var. Ergenekon kumpas davaları sırasında cezaevinde onu en çok ziyaret eden milletvekillerinden biriyim. Değil aramızda kavga etmek, zerrece kötü söz hiçbir zaman geçmemiştir. Haberin tamamı palavradır. Masa başında üretilmiş palavradır. Sayın Tuncay Özkan'la bizim hiçbir biçimde gönül kıracak bir sözümüz dahi yaşanmamıştır."

Özkan ise Tezcan'a sarılarak, "Benim karanlık günlerimin dostu. Olmayan, hiç yaşanmamış bir olaydan yola çıkarak üretilmek istenen senaryo amacı sonucu oyuncuları tarafımızca biliniyor. Ben partimin bana vereceği her türlü görevi yerine getiririm. Hiçbir şekilde o görevden kaçmam. Ben İzmirlilerle bütünleşmiş yürek yüreğe bir insanım. Güldüğümüz özgür zamanların değil, karanlık günlerin dostu. Ben ona gülden ağır söylemem. 25'inden sonra korksunlar, birlikte daha çok şey yapacağız. Ortak müzik bile yaptık" ifadelerini kullandı.

Tezcan, seçim kampanyasının mali hesaplamasıyla ilgili soru üzerine bunların daha sonra kalem kalem paylaşılacağını ve satın almaların devam ettiğini bildirdi.

(Pelin Üzek Kılıç - Fatih Erdoğan/İHA)

Kaynak:IHA