CHP ve MHP'den İlk Tepki

CHP ve MHP'den İlk Tepki
Öcalan'ın yaşam koşullarını bahane eden PKK, 7 askerin şehit olduğu hain saldırıyı üstlendi. CHP ve MHP'den bu gelişmeye ilk tepki geldi...
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, hükümet üyeleri ve DTP’nin ‘provokasyon’ olarak nitelendirdiği Tokat Reşadiye saldırısını PKK’nın üstlenmesini “Buna provokasyon diyenler gerçek provokatörlerdir” şeklinde değerlendirdi.MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan “Provokasyon diyorlardı şimdi PKK açıkladığına göre PKK provokasyonu diyecekler, bir çıkış yolu bulacaklar” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, hükümet üyelerinin ‘provokasyon’ dediği Tokat Reşadiye saldırısıyla ilgili PKK’nın açıklamasını “PKK’nın açıklamasıyla olay gün ışığına çıktı. Zaten herkes bu menfur saldırının PKK tarafından yapıldığını biliyordu. Peki başta Sanayi Bakanı, Başbakan Yardımcısı; bu saldırının sanki nemenem olduğu belli olmayan açılımın sabote edilmesi için yapıldığını, söylüyorlardı. Asıl bu saldırıya provokasyon diyenler gerçek provokatörlerdir.”sözleriyle değerlendirdi.

-“ŞİMDİ DE PKK PROVOKASYONU DİYECEKLERDİR”-

MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan ise Tokat saldırısıyla ilgili ‘Ergenekon terör örgütü bu işi yaptırdı’ gibi bir takım ima ve yorumlar olduğunu hatırlatarak “PKK’ya karşı yapılması gereken mücadeleyi yapmayan iktidar kendi uyguladığı politikanın doğruluğu noktasında bir psikolojik harekat başlatmıştı. Bu psikolojik harekatlarının yalanı ortaya çıktı. Öncelikle terör örgütünün verdiği mesajın ne olduğunu iyi yorumlamaları gerekir. PKK’nın verdiği mesaj da çok önemli; ‘Biz canlıyız diriyiz, başbakan İmralı’yı dikkate almadan bu konuları götürmek isterse bu iş olmaz. Amerika’yla falan bu işi halledemezsiniz, bizimle halledin’noktasında bir mesaj veriyor. 13 yıldır terör yapmadıkları bir bölgede yapıyorlar. Bu da enteresandır. Şimdi buna provokasyon diyenlerin provokasyonun nasıl bir provokasyon olduğunu açıklamaları gerekir. Oradaki provokasyondaki amaç bunu PKK yapmadı başkaları yaptı noktasındaydı. Şimdi PKK açıkladığına göre herhalde diyecekler ki; PKK provokasyonu. Bir çıkış yolu bulacaklardır. Onların ne diyeceğini ben de merak ediyorum“ diye konuştu.