CHP'den sıradışı kongre

CHP'den sıradışı kongre
CHP, “İlk seçimde iktidar” startını İstanbul il kongresi ile veriyor. Baykal’ın da katılacağı kongrede, Anadolu Ateşi gösteri sunacak.

CHP, “İlk seçimde iktidar” startını İstanbul’dan verecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılacağı, İstanbul İl Kongresi renkli görüntülere sahne olacak, sanal ortamdan da naklen yayınlanacak.

CHP 33. İstanbul Olağan İl Kongresi, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksinde Pazar günü yapılacak. Kongre öncesinde, son yerel seçimde birlikte çalışan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile İl Başkanı Gürsel Tekin gündeme ilişkin değerlendirmeler yapacak.

DÜMEN SOLA KIRILDI

Kongreye bir süre önce CHP’ye katılan Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş’in yanı sıra, yazar Eşber Yağmurdereli de katılacak. CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, kongrenin sloganını “Türkiye aşkıyla çıktık yola” olarak belirlediklerini ve kongreye Suavi, Edip Akbayram, Menderes Samancılar’ın da katılacağını söyledi.

Tekin “İl kongremizde, AKP’nin İstanbul'da neden ve nasıl eridiğini ortaya koyacağız. Aynı zamanda ‘Nasıl bir İstanbul, nasıl bir Türkiye?’ sorusunun yanıtını da vereceğiz. İktidar için yola çıkıyoruz, dümen sola kırıldı ” dedi.

İLK KEZ YABANCILAR KATILACAK

İl kongresi, renkli görüntülere sahne olacak. Kongreye yabancı diplomatik misyon temsilcileri de katılacak. 11 ülkenin temsilcileri kongreyi izleyecek. CHP lideri Deniz Baykal’ın da katılacağı kongrede, Anadolu Ateşi dans gösterisi yapacak.

Aralarında Onur Akın, Cahit Berkay, Yavuz Bingöl, Edip Akbayram, Yudum, Hüseyin Turan, Selami Şahin, Yaşar, Ege, Ahmet Selçuk İlkan, Davut Güloğlu, Suavi, Emre Saltık, Gülcihan Koç, Arzu, Abidin, Özcan Türe, gibi isimlerin yer aldığı sanatçılar da mini konser verecek.

TÜSİAD’A DAVET

Kongreye iş dünyasını temsilen TÜSİAD, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası’ndan (İTO) da yetkililer davet edilirken, sendikalar ve çeşitli dernek ve vakıflardan da katılım olacak. Çok sayıda yabancı basın kuruluşu temsilcisinin de izleyeceği CHP İstanbul 33. Olağan İl Kongresi’nde yaşananlar, www.chpistanbul.org.tr adresinden ve sosyal paylaşım sitesi twitter’dan da takip edilebilecek.