Chp’li Bektaşoğlu, Keipa Üyeliğine Yeniden Seçildi

Chp’li Bektaşoğlu, Keipa Üyeliğine Yeniden Seçildi
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla bir önceki dönemde de yürüttüğü Karadeniz Ekonomik...

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla bir önceki dönemde de yürüttüğü Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) üyeliğine yeniden seçildi. TBMM CHP Grubu kararıyla seçilen Bektaşoğlu, 9 üyeli komisyonda CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'la birlikte görev yapacak.

Bektaşoğlu, "ilimi, ülkemi, partimi bu önemli örgütte başarıyla temsil edeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu ve TBMM Gurup Başkan Vekillerimize ve milletvekili arkadaşlarıma, bana bu onuru verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada," KEİPA'da, Ramazan Can başkanlığında Türk grubu olarak 2 yıllık görevimiz süresinde önemli çalışmalar yaptık. 12 üye ülkenin parlamentolarından katılan üyelerle gerçekleşen toplantılarda, ülkeler arasında ekonomik-siyasi ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi, demokrasinin, barış ve özgürlüklerin korunup gelişmesi için kararlar aldık. Sorunlar ve çözümleri tartıştık. Bu dönem bölgemizde Türkiye'yi de içine alan yaşanan son gelişmeler, KEİPA'nın önemini daha da artırıyor. Diplomatik politikaların barış ekseninde belirlenmesinde bize görevler düşüyor" dedi.

Kaynak:IHA