CHP'li Güneş Rize, Trabzon ve Artvin'de Referandumun Nabzını Tuttu

CHP'li Güneş Rize, Trabzon ve Artvin'de Referandumun Nabzını Tuttu
Yurt genelinde referandum çalışmaları devam ederken, Rize ve ilçelerinde de çeşitli çalışmalar devam ediyor. 'Hayır' kampanyası için CHP'li siyasiler de yollara düştü.

CHP Artvin İl örgütünün daveti üzerine çeşitli ziyaretlerde bulunan CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli eski Milletvekili Hurşit Güneş, CHP Ardeşen ve Çayeli İlçe örgütleriyle Rize İl Başkanlığını da ziyaret ederek İl ve İlçe yöneticileriyle referandum çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye’de çağdaş, demokratik, özgürlükçü rejimin giderek kaybedileceği endişesi yaşandığını kaydeden Güneş, "Türkiye’de iki tane olumsuz gelişme var. Bir tanesi olağanüstü bir muhafazakarlaşma yaşanıyor. Mutaassıp bir muhafazakarlaşma yaşanıyor. Geleneklerin korunması iyi bir şey ama mutaassıplık, taassup kötü bir şeydir. Ne yazık ki Türkiye’de taassup gelişiyor. İşin kötüsü Türkiye otoriterleşiyor ve bu halkta bu otoriter rejimi benimsiyor ve hoşlanmaya da başlıyor. Bu çok yanlış" dedi.

Bu referandum bu anlamda son derece önemli diyen Güneş, “Bu referandum 1923’e bir yeni safhanın aşılması referandumu değil. 1923’ün çizilip, 2023’ün geçerli olmaya başlayacağı bir referandum. Burası son derece kritik. Bu referandum köprüden önce son çıkış, aslında köprüden önce değil uçurumdan önceki son kaçış. Bu referandumda herhangi bir siyasi bir partinin kazanması olmayacak. Hiçbir parti kazanmayacak. Bu referandumda tüm Türkiye’nin kaybetmesiyle, tüm Türkiye’nin kazanması oylanacak" diye konuştu.

 "Referandumdan Hayır çıkarsa, CHP'nin milletvekili sayısı 134’den, 234’e çıkmayacak" diyen Güneş, "Ak Partililer de kaybetmeyecekler! Onların 316 milletvekili yine 316 kalacak. Başbakan yine Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanları yine Recep Tayyip Erdoğan olacak. O anlamda değişen bir şey olmayacak" şeklinde ifadeler kullandı.

Yaklaşık 1 saat süren söyleşinin ardından Güneş, Rize'den ayrılarak Trabzon'a hareket etti ve burada da çeşitli ziyaretlerde bulundu.