CHP'li Hüseyin Aygün'e Suç Duyurusu

CHP'li Hüseyin Aygün'e Suç Duyurusu
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında "sanal ortamda hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Turan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere değinerek, olayların herkes için bir turnusol kağıdı görevi gördüğünü söyledi. 

TWITTER MESAJLARINI GÖRDÜK

Turan, Aygün'ü kastederek, "Bu malum milletvekilinin twitter hesaplarına baktığımız zaman polisin kimyasal madde kullandığını, silah çektiği iddiasından tutun da 'kahrolsun dinci-faşist diktatörlük', 'İslam bayrağı altında değil, kızılbaş bayrağı altında buluşacağız' ifadesi ve 'şerefsiz sürüsü' gibi amiyane ifadeleri paylaştığını gördük" dedi.

O FOTOĞRAF BARDAĞI TAŞIRDI

Turan, Suriye'de öldürülen bir çocuğun fotoğrafının Twitter hesabında Taksim'de öldürülmüş gibi paylaşılmasının "bardağı taşıran son damla" olduğunu belirterek, bunların siyasi ahlakla bağdaşmadığını söyledi. Turan, şöyle devam etti:

"Malum milletvekili, eğer bu atmış olduğu sahte twitleri, iftiraları, hakaretleri CHP'nin tek parti olduğu yıllarda yapmış olsaydı emin olun İstiklal Mahkemeleri'nde akıbeti meçhul bir şekilde yargılama bekliyor olacaktı. AK Parti'li yıllardan önce bu twitleri atmış olsaydı büyük ihtimal DGM'de çok büyük cezalarla yargılanıyor olacaktı" dedi.

VATANDAŞ OLARAK ÜZDÜ

Turan, "bu kadar pervasız, bu kadar toplumu rencide eden ifadelerin olmasının kendisini bir milletvekili olmaktan öte vatandaş olarak üzdüğünü" belirterek, Aygün hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

YASAKLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Twitter'la ilgili bir soru üzerine Turan, Türkiye'de ve dünyada sosyal medyayı yasaklamanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Ama nasıl ki siz gazetede, televizyonda birtakım ilkelerle beraber yayın yapıyorsanız; bu ilkelerin aynı şekilde sosyal medyada olması gerektiği kanaatindeyim. Bunun üzerinde Adalet Bakanlığımız çalışıyor diye biliyorum" dedi.