CHPnin Erdoğan ve Çiçek'e Hakaret Mitingi

CHPnin Erdoğan ve Çiçek'e Hakaret Mitingi
Eğitimin kademeli olarak 12 yıl zorunla hale getirilmesini engellemek için her yola başvuran CHP, dün de Ankara Tandoğan meydanında miting yaptı.

Meydanın yarısını bile doldurmayan bindirme kıtalara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu yine Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e hakaretler yağdırdı.

CHP, Meclis'te grup toplantısı yapmak yerine Tandoğan Meydanı'nda Başbakan Erdoğan'ın da ifade ettiği şekilde miting yaptı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mitingdeki konuşmasında 4+4+4'ü imam hatiplere imkan vermesinden dolayı sert biçimde eleştirirken hem Başbakan Erdoğan, hem AK Parti yöneticileri hem de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e hakaretler etti. Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesinde kürsüye gelen Grup Başkanvekili Muharrem İnce, meydandakilere 'partisinin grup toplantısını açmak için çoğunluğun olup olmadığını' sordu. Meydandan 'var' cevabı gelmesi üzerine İnce, Kılıçdaroğlu'nu haftalık konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. Demokrasinin, meydanların rejimi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

'KAFALARINDA BEYİN YOK'

"Meclis İçtüzüğü'nü de değiştirip muhalefetin Meclis'te de konuşmasını engellemek istediler. Demokrasi anlayışına bakın bunların. Kafasının içinde beyin taşımayanların anlayışıdır bu anlayış. Kaba kuvvet uyguluyorlar. Kafasının içinde beyin taşımayanlar kaba kuvvet uygularlar. Kaba kuvvete karşı da direneceğiz. Meydanlardan korkuyorlar, halkın uyanmasından korkuyorlar. Korksunlar, bütün meydanlarda olacağız."

'NAZİ ANLAYIŞI GETİRİYORLAR'

"Senin referansın milletse gece yarısı niye kanun teklifiyle eğitim sistemini değiştirmek istiyorsun? Bir sorsana millete, milletin görüşünü alsana. Kendi kafasına göre, bir dikta anlayışıyla, bir Nazi anlayışıyla getiriyorlar. Dikta yönetimine sonuna kadar hayır diyeceğiz, diktatör Recep Tayyip Erdoğan'a da hayır diyeceğiz."

"Tekmeleyeceklermiş. Tekmelemezseniz adam değilsiniz. Medyaya da baskı uyguluyorlar. Aklı olmayan, fikri olmayanın anlatacağı tek şey var. O da kaba kuvvet."

'SEN KİNDAR VE MÜNAFIKSIN'

"Elbette ki çocuklarımız din eğitimi de alacaklardır ama nasıl bir din eğitimi, ne zaman bir din eğitimi? Oturup bunu bu işin uzmanları konuşacaklar, tartışacaklar. CHP inançlara saygılı bir partidir. İmam hatip mekteplerini, ilahiyat fakültelerini açan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran bir partidir. Her müminin her dindarın başımızın üzerinde yeri var. CHP'nin karşı çıktığı kindarlar ve münafıklardır. Sen kindarsın, sen münafıksın. Kindar olan insan mümin olamaz.

'AVRUPA'YA GİDEMEYECEKSİN'

"Bütün baskılara karşı direneceğiz. Sözüm söz, baskılara direnmek bizim onurumuz olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan'ı Avrupa'ya bile göndermeyeceğim, gittiği her yerde protesto edilecek. Bakın görüyorsunuz değil mi? Ödül almaya gidemedi, gidemez zaten, gidemez. Bütün dünyada onun maskesini indireceğim."

Çiçek'e ağır hakaretler

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığı'na seçildiği zaman "Yasama organını iyi temsil edeceğine inanıyorum" diyerek övgüler yağdırdığı, yemin krizinde ise arabulucu olmasını istediği TBMM Başkanı Cemil Çiçek için dün ağzına geleni söyledi.

CHP lideri 4+4+4 Meclis'e gelmesini engel olmayan Çiçek için şu ifadeleri kullandı: "Eğer bir insan kendisini Meclis Başkanı değil de evrak şube müdürü gibi görürse o kişiye Meclis Başkanı demek yanlış olur. Evraktan sorumlu müdürlerin bir görevi vardır, evrakları bekletmezler gönderirler ilgili yere. Cemil Çiçek evrak işlerinden sorumlu bir müdürdür. TBMM Başkanlığı yapma kapasitesi yoktur. Yürekli ol biraz, her dönemin adamı olmaktan vazgeç, doymadı mı gözün senin? Yetmedi mi artık sana?"

Yine polis engelledi palavrası

Polis telsizlerine göre Tandoğan'daki mitinge katılım 14 bin kişi ile sınırlı kaldı. Beklenen kalabalık toplanmayınca CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara girişinde yüzlerce otobüsün durdurulduğunu ve insanların mitinge gelişlerinin engellendiğini savundu.

Tekin, Haziran 2011 seçimlerinde CHP'nin Kazlıçeşme Meydanı'nda yaptığı mitingde polisin partilileri ruhsat vb. sebeplerle engellediğini, vapurların ise seferlerini iptal ettiğini iddia etmişti.

Tekin, önceki gün yaptığı açıklamada Tandoğan'da düzenleyecekleri mitingde belli grupların provokasyon yapacağı yönünde bilgi aldıklarını söylemişti.

Ulusalcılar 'ordu göreve' pankartı taşıdıkları yerde

CHP'nin mitingine Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği gibi ulusalcı örgütler de destek verdi. 2003 yılında Tandoğan Meydanı'nda "Ordu göreve" pankartı taşıyan ulusalcı gruplar, meydanın yine aynı bölümünde yer aldılar. Fakat Gruptakiler bu kez sadece kendi flamalarını taşımakla yetindi.