CHP'nin Rize'de 1. Sıra Adayı Karayalçın mı, Kazmaz mı?

CHP'nin Rize'de 1. Sıra Adayı Karayalçın mı, Kazmaz mı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Rize Milletvekili 1. Sıra adayı için Murat Karayalçın ve Av. Remzi Kazmaz isimleri ön plana çıkarken, Tahsin Ocaklı ve Kenan Bıyık isimleri de gündemde.

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde CHP dışındaki partilerde Rize Milletvekili aday adayları belli olurken, CHP aday adayları konusunda kamuoyuna henüz bir açıklamada bulunmamıştı.

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Rize il ve ilçe teşkilatları olarak Rize’den seçim yarışını başlatacakları ve milletvekili olarak görmek istedikleri isimleri Genel merkeze bildirdiklerini ifade ederek, Rize Milletvekili adaylarının belirlenmesiyle adaylarını kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

CHP Rize İl ve İlçe Teşkilatlarının 1. sıra adayı olarak Genel Merkeze deneyimli siyasetçi Murat Karayalçın ismini verdiği bilgisine ulaşılırken, Karayalçın’ın alternatifi olarak ise Eski Milletvekili Adayı Tahsin Ocaklı’nın gösterildiği öğrenildi.

Öte yandan İstanbul 3. Bölgeden aday adayı olan Av. Remzi Kazmaz’ın da CHP Rize 1. sıra adayı olarak Genel Merkez tarafından Rize’ye gönderilebileceği, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile yakın arkadaş olan ve milletvekili adayı olmayı düşünmeyen Kenan Bıyık’ın da İnce’nin istemi halinde Rize Milletvekili Adayı olabileceği öğrenildi.

Murat Karayalçın veya Remzi Kazmaz’ın Rize 1. sıra Milletvekili Adayı olması beklenen CHP Rize’de, Tahsin Ocaklı’nın ilk sırada yer almaması durumunda ise listede 2. sırada yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor.