Çiçek Suikast İddiasını Doğruladı

Çiçek Suikast İddiasını Doğruladı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasını doğrulayarak suçlularla ilgili ibretlik ceza istedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili ibretlik ceza istedi. Çiçek, "Arzumuz, beklentimiz, bunların ibret-i müessire olacak şekilde bir an evvel sonuçlanıp karara bağlanmasıdır." dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında görüşülen konularla ilgili açıklama yaptı. Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda iki kanun tasarısının ele alındığını söyledi. Bunların, yurtdışındaki Türk vatandaşlarının sorunlarıyla ilgili başkanlığın kurulması ve Gümrük Müsteşarlığı Teşkilat Kanun Tasarısı olduğunu ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarının gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya Çiçek, "Sayın Arınç'la ilgili konu belli ölçüde bugün konuşuldu. Kendisi bilgi verdi. Kendisiyle ilgili bir değerlendirme söz konusu olduğu için ilgili makamlardan aldığı bilgiyi bize aktardı.

Bu safhada söyleyeceğimiz bu önemlidir. Yargı da zaten olaya el koymuştur. Bu soruşturma sürdürülüyor. Yargıya intikal eden bir konuda ben ilave bir açıklama yapmam ama Türkiye'de artık bu tür olayları yargı bütün yönleriyle soruşturuyor, soruşturacak ve neticelendirecektir. Bunun bir an evvel olmasını da biz de arzu ediyoruz." dedi.

Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili basın organlarında farklı haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine Çiçek, zaten bu farklılıkların, vatandaşın da kafasında farklı şeylere yol açtığına işaret etti. Onu netleştirecek olanın yargı olduğunu ifade eden Çiçek, şöyle devam etti: "Hükümet sözcüsü bunu netleştirmiyor. Çünkü bu bir hazırlık soruşturmasıdır. Bir savcının sorumluluğunda bu iş götürülüyor. Onu benim bilmem mümkün değil. Siz de nereden alıyorsanız böyle farklı farklı yazılınca da farklı sonuçlar çıkıyor orta yere.

Olayı bütün yönleriyle araştıracak, soruşturacak ve netleştirecek olan yargı makamlarıdır. Bize düşen bir görev varsa biz gereğini yaparız. Bizden istenen bir yardım, talep varsa bunu karşılarız. Ama arzumuz, beklentimiz, bunları ibret-i müessire olacak şekilde bir an evvel sonuçlanıp karara bağlanmasıdır. Vatandaşların, böyle tereddütlerden bir an evvel yargının kurtarmasıdır."

Arınç'a suikast hazırlığında bulunanın asker mi sivil mi olduğu şeklindeki soruya ise Çiçek, şunları söyledi: "Bu tür ayrımlara gitmeye gerek yok. Suçu kim işliyorsa yargı onun üzerine gider. Suç işleme noktasında da kimsenin imtiyazı olamaz. Kim ne yapıyorsa kanunlar çerçevesinde yapacak, kim yetki kullanıyorsa kanunlar çerçevesinde bu yetkiyi kullanacak.

Kendisini anayasanın ve yasaların vermediği bir görevi onun dışına çıkarak yapmaya çalışmak, hukukumuz açısından kabul edilemez. Bu suç teşkil eder. Yargı makamları sıfatına, statüsüne bakmaksızın, usulüne uygun olarak bu soruşturmaları yapar, şu anda yapılan odur. Hepimizin beklentisi, arzusu bunun bir an evvel neticelendirilmesidir.

Kısa sürede neticelendirilirse, sizler bu soruları sormazsınız, vatandaşlarım kafasında bu soruları soruyorsa onların da istifhamları giderilmiş olur. Böyle bir beklenti içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. "

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/bulent-arinca-suikast-duzenlenecek-iddiasi-polisi-alarma-gecirdi-11626.htm