Çiftçilere İyi Haber: ÇKS Süreleri Uzatıldı

Çiftçilere İyi Haber: ÇKS Süreleri Uzatıldı
Çiftçi kayıt işlemleri uzatıldı.

Çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olabilmek için istenen bilgi ve belgelerle il veya ilçe müdürlüklerine 30 Haziran 2014 tarihine kadar başvurabilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, ÇKS'nin genel kullanımına ilişkin usul ve esaslar belirlendiği 'Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt süresi işlemleri 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Çiftçiler, ÇKS'ye kayıt olabilmek ve kayıtlarını güncellemek için istenen bilgi ve belgelerle, il veya ilçe müdürlüklerine başvurabilecek. Birden fazla ilçe sınırları dahilinde tarımsal faaliyet sürdüren çiftçiler, sisteme kayıt olmak için başvurularını tarım arazisinin bulunduğu yerleşim birimlerinden herhangi birinin bulunduğu ilçe müdürlüğüne yapabilecek. Eğer arazi, merkez ilçede ise il müdürlüğüne yapacak. Çiftçiler, Bakanlıkça yetki verilmesi halinde yetki verilen iş ve işlemlerini kendileri internet üzerinden Bakanlıkça sağlanacak ÇKS uygulaması veya e-devlet kapısı üzerinden de yapabilecek.