Çiftlik Ortaokulu Sağlıklı Yaşam İçin El Ele Verdi

Çiftlik Ortaokulu Sağlıklı Yaşam İçin El Ele Verdi
Rize’nin İyidere İlçesinde İyidere Kaymakamlığının oluru ve desteğiyle “Sağlıklı Yaşam İçin El Ele Projesi" kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

İyidere Çiftlik Ortaokulu’nda düzenlenen ve Saygı Duruşunda bulunulmasının akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Rize Özel Şar Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzman Dr. Semih Ağanoğlu tarafından içki ve sigaranın insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlatan sunum gerçekleştirildi. Ağanoğlu’na program sonunda çiçek takdim edilerek programa katılımlarından ve sağlıklı yaşama konusunda bilgilendirici sunum yaptığından dolayı teşekkür edildi.

semih-aganoglu.jpg

Yoğun katılımın olduğu ve büyük ilgi gören etkinlikte ayrıca Rize Halk Şairlerinden Osman Efendioğlu da yer aldı. Efendioğlu, sağlığın kaybedilmeden değeri ve öneminin bilinmesine dikkat çekmek amacıyla sağlığımızı korumakla ilgili atma türküler atarak sağlıklı yaşamanın önemine vurgu yaptı.

osman-efendioglu.jpg

Programın son bölümlerinde ise katılımcılardan tam not alarak büyük beğeni ve takdir kazanan 34 öğrenciden oluşan müzikal tiyatro ekibi, senaryosunu Okul Öğretmeni Gürsen Vural’ın yazdığı tiyatro gösterisini sahneledi. Etkinlik, Öğretmen Gürsen Vural’ın basın arşivinden hazırladığı sigaranın vücudumuz üzerindeki etki ve zararlarının yer aldığı fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

ciftlik-ortaokulu-saglikli-yasam-icin-el-ele-verdi-4.jpg

ciftlik-ortaokulu-saglikli-yasam-icin-el-ele-verdi-9.jpg

İyidere Çiftlik Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat, Belediye Başkanı Ahmet Mete, İlçe Jandarma Komutanı Arif Kadaş, İlçe Emniyet Amiri Fikret İşgören, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı İbrahim Can Somay, AK Parti İlçe Başkanı Talat Tüfekçi, İl Eğitim  Denetmen Yardımcısı Nurettin Bulut, İl Denetmenlerinden Yakup Cansız, İlçe Nüfus Müdürü İsmail Kaya, Tapu Müdürü Ali Pektaş, İlçe Malmüdürü Hayreddin Akkoç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yaşar Büyükgöz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Can, Ziraat Bankası Müdürü Ahmet  İspiroğlu, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Müdürü  Emin Rakıcı, Gençlik Hizmetleri  ve Spor İlçe Müdürü Ali Çelik, Çay-kur Çay Fabrikası Müdürleri, Rize Özel Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, okul müdürleri, muhtarlar ve veliler katıldı.

ciftlik-ortaokulu-saglikli-yasam-icin-el-ele-verdi-5.jpg

ciftlik-ortaokulu-saglikli-yasam-icin-el-ele-verdi-6.jpg

ciftlik-ortaokulu-saglikli-yasam-icin-el-ele-verdi-7.jpg

ciftlik-ortaokulu-saglikli-yasam-icin-el-ele-verdi-8.jpg

ciftlik-ortaokulu-saglikli-yasam-icin-el-ele-verdi-10.jpg