Çılgın derbide son gülen Galatasaray

Çılgın derbide son gülen Galatasaray
Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın kapanışında lider Galatasaray, uzatma dakikalarında bulduğu golle evinde Beşiktaş'ı 3-2 yendi.

Sarı-kırmızılılar'a 3 puanı getiren golleri Elmander (2) ve Melo atarken, Siyah-beyazlılar'ın sayıları İbrahim Toraman ve Semih Kaya'dan (kendi kalesine) geldi. Galatasaray, aldığı bu galibiyetle ezeli rakiplerinden Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 9'a, Beşiktaş'la ise 14'e çıkardı.

Türk Telekom Arena'da oynanan ve son derece tempolu başlayan derbide ilk tehlikeli atak Beşiktaş'tan gelirken, golü bulan taraf Galatasaray oldu.

JOHAN ELMANDER GALATASARAY'I ÖNE GEÇİRDİ

Derbinin 15. dakikasında Beşiktaş defansının da hatasında sahneye çıkan Johan Elmander, Sarı-kırmızılılar'ı öne geçiren isim oldu.

Golden sonra daha kontrollü bir futbol tercih eden Galatasaray karşısında Beşiktaş, özellikle Ricardo Quaresma'nın geliştirdiği ataklarla beraberlik golünü aradı, ancak rakip kalede etkili olamadı.

İKİNCİ YARI KARŞILIKLI GOLLERLE BAŞLADI

Pozisyon yönünden kısır geçen ve ilk 45 dakikasını Galatasaray'ın 1-0 önde tamamladığı derbinin ikinci yarısı adeta fırtına gibi başladı.

Beşiktaş aradığı beraberlik golünü 49. dakikada buldu. Bu dakikada Ricardo Quaresma'nın asistinde meşin yuvarlağı boş kaleye gönderen İbrahim Toraman, skora dengeyi getiren isim oldu. 1-1

Beraberlik golünün şokunu üzerinden çabuk atan ve üstünlük sayısı için rakip kaleye yüklenen Galatasaray, 52. dakikada Selçuk İnan'ın nefis asistinde Brezilyalı yıldızı Felipe Melo'nun golüyle bir kez daha öne geçti. 2-1

RIERA DİREĞE NİŞANLADI, SEMİH KENDİ KALESİNE ATTI

İkinci golden sonra da ataklarını sürdüren Galatasaray, derbinin en önemli kırılma anında 68. dakikada Albert Riera'yla üçüncü gole yaklaştı. Ancak İspanyol futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe de çarparak auta çıktı.

Kalesindeki tehlikeleri savuşturan Beşiktaş, 73. dakikada bir kez daha skora dengeyi getirdi. Bu dakikada Ricardo Quaresma'nın ceza sahasına ortasında Semih Kaya, ters bir vuruşla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 2-2

ALMEIDA KAÇIRDI, ELMANDER AFFETMEDİ

Dev derbinin son bölümleri adeta nefes kesti!

Karşılaşmanın 90. dakikasında Beşiktaş, Hugo Almeida'yla mutlak bir golü kaçırırken, Galatasaray ilk uzatma dakikasında derbide üçüncü kez öne geçti. Bu dakikada Selçuk İnan'ın asistinde arka direkte topa dokunan Johan Elmander, kaydettiği golle derbinin de skorunu ilan etti. 3-2

Ligde üst üste dördüncü galibiyetini alan lider Galatasaray, puanını 63'e yükseltti. Sarı-kırmızılılar ayrıca, en yakın takipçisi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını da 9'a çıkardı. Beşiktaş ise bu sonuçla 49 puanda kaldı. Siyah-beyazlılar ile Galatasaray arasındaki puan farkı da 14'e yükseldi.

galatasaray-besiktas-1.jpg

Galatasaray 3 - 2 Beşiktaş

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

GALATASARAY: Muslera - Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta - Emre Çolak (Dk. 76 Aydın), Melo (Dk. 76 Baros), Selçuk, Engin - Necati (Dk. 64 Riera), Elmander

BEŞİKTAŞ: Cenk - İbrahim Toraman, Sivok, Egemen (Dk. 39 Sidnei), İsmail (Dk. 60 Mustafa Pektemek) - Quaresma, Necip, Ernst, Veli - Simao, Almeida

GOLLER: Dk. 15 ve 90+1 Elmander, Dk. 52 Melo (Galatasaray) / Dk. 49 İbrahim Toraman ve Dk. 73 Semih k.k. (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Melo, Semih, Hakan Balta, Engin (Galatasaray) / Veli, Necip, Quaresma (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

6'da Beşiktaş, maçın ilk tehlikeli atağında Veli'yle gole yaklaştı. Sol kanattan İsmail'in ceza sahasına ortasında Hakan Balta'nın uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Topu önünde bulan Veli'nin bekletmeden vuruşunda, kaleci Muslera gole izin vermedi.

7'de Beşiktaş'ta Quaresma, ceza sahası dışından sağ çaprazdan sağ ayağıyla çok sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

8'de G.Saray'da Engin'in pasında ceza sahasında topu kontrol eden Emre Çolak, Sivok'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Sarı-kırmızılı futbolcular penaltı beklerken, maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

11'de G.Saray'da Selçuk'un sol taraftan ceza sahasına ortasında arka direkte Engin kafayı vurdu. Kaleci Cenk topu kontrol etti.

15'te goool... Goool... Goool... G.Saray, Elmander'in golüyle öne geçti. Bu dakikada Beşiktaş defansının hatasında ceza sahasında topu kapan Eboue, meşin yuvarlağı Elmander'in önüne bıraktı. İsveçli futbolcunun penaltı noktasının gerisinden bekletmeden vuruşunda, üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu. 1-0

27'de Beşiktaş'ta topla ceza sahasına sokulan Quaresma, sol çaprazdan yerden vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

29'da Beşiktaş'ta Quaresma, ceza sahası dışından sol çaprazdan sert bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

36'da Beşiktaş'ta topla ceza sahasına sokulan İbrahim Toraman, sağ çaprazdan sert bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

37'de Beşiktaş'ta sol kanattan İsmail'in ceza sahasına ortasında Almeida kafayı vurdu. Kaleci Muslera rahatlıkla topu kontrol etti.

39'da Beşiktaş'ta sakatlanan Egemen oyuna devam edemedi. Bu futbolcunun yerine Sidnei oyuna dahil oldu.

İlk yarının geri kalan bölümünde her iki takım da rakip kalede etkili olamazken, G.Saray soyunma odasına 1-0 önde girdi.

49'da goool... Goool... Goool... Beşiktaş, İbrahim Toraman'ın golüyle skora dengeyi getirdi. Sağ taraftan ceza sahasına giren Quaresma, içeriye ortaladı. Semih'ten dönen topa İbrahim Toraman baskı yaptı. Meşin yuvarlağı bir kez daha önünde bulan Quaresma, Semih'ten sıyrılarak yerden bir pasla İbrahim Toraman'ı gördü. Kale önünde topa ayak koyan İbrahim Toraman meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-1

52'de goool... Goool... Goool... G.Saray, Melo'nun golüyle bir kez daha öne geçti. Bu dakikada Selçuk'un nefis pasında defansın arkasına sarkan ve topla ceza sahasına giren Melo, kaleci Cenk'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu. Meşin yuvarlak sağ köşeden ağlarla buluştu. 2-1

57'de G.Saray üçüncü gole çok yaklaştı. Ceza sahası sol köşesinden Engin'in içeriye çevirdiği topa Elmander'den önce müdahale eden Sidnei, mutlak bir golü önledi.

68'de G.Saray, Riera'yla üçüncü gole yaklaştı. Sol taraftan topla hareketlenen ve ceza sahasına giren Riera, İbrahim Toraman'dan sıyrıldıktan sonra sol çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direğe de çarparak auta çıktı.

71'de Beşiktaş'ın sağ taraftan kazandığı köşe atışında Simao ceza sahasına ortaladı. Ön bölümde Hugo Almeida kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

73'te goool... Goool... Goool... Beşiktaş, Semih'in kendi kalesine attığı golle bir kez daha skora dengeyi getirdi. Siyah-beyazlılar'ın sağ taraftan gelişen atağında Quaresma ceza sahasına ortaladı. Muslera'nın kalesini terkettiği pozisyonda ters bir vuruş yapan Semih, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 2-2

75'te G.Saray'da Elmander'in pasında ceza sahasında topla buluşan Engin, sağ köşeden içeriye ortaladı. Beşiktaş defansına çarpıp kaleye yönelen top, kaleci Cenk'te kaldı.

79'da Beşiktaş'ta Simao'nun pasında Quaresma, ceza sahası sol çaprazından yerden vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

82'de G.Saray'da sol taraftan Riera'nın ceza sahasına ortasında arka direkte Aydın yükseldi, ancak top az farkla üzerinden geçti.

90'da Beşiktaş, Almeida'yla mutlak bir golü kaçırdı. Ceza sahası sağ köşesinden Quaresma'nın nefis ortasında arka direkte Almeida, bomboş pozisyonda kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

90+1'de goool... Goool... Goool... G.Saray, Elmander'in golüyle bir kez daha öne geçti. Bu dakikada Riera'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Selçuk, kaleci Cenk'in önde olduğunu görünce sol köşeden içeriye ortasını yaptı. Arka bölümde iyi yükselen Elmander'in dokunduğu top ağlarla buluştu. 3-2 

Derbinin son bölümlerinde skorda bir değişiklik olmazken, G.Saray sahadan 3-2 galip ayrıldı.