Çin’den Türkiye Açıklaması

Çin’den Türkiye Açıklaması
Çin Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile ABD arasında yaşanan krizle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mevcut ekonomik sıkıntılarını aşma kabiliyeti...

Çin Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile ABD arasında yaşanan krizle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mevcut ekonomik sıkıntılarını aşma kabiliyeti bulunduğuna inandıklarını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamayla açıklamada, Türkiye ile ABD arasında yaşanan krize değinildi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang yaptığı açıklamada, Türkiye ile ABD arasında yaşanan krize ve Türk lirasındaki sert düşüşün uluslararası piyasalarda güven kaybına yol açtığına dair yorumları değerlendirdi. Çin'in Türkiye'nin ekonomisindeki ve dış ilişkilerindeki son gelişmeleri yakından izlediğini dile getiren sözcü, "Türkiye, önemli bir yeni yükselen ülke. Türkiye'nin istikrarı ve kalkınması, bölgesel barış ve istikrara da faydalı" diye konuştu.

Çinli sözcü, "Çin, Türkiye'nin mevcut ekonomik sıkıntılarını aşma kabiliyeti bulunduğuna inanıyor ve ilgili tüm tarafların anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmesini umuyor" dedi.

Çin'in Türkiye ile ekonomik, ticari ve finansal işbirliğine daima büyük önem atfettiğinin altını çizen sözcü, Çin'in iki taraf arasındaki işbirliği projelerinin piyasa kuralları doğrultusunda müzakere edilmesini desteklediğini sözlerine ekledi.

(Cenk Özkömür /İHA)

Kaynak:IHA