Çingene palamutları tezgâhları süslemeye başladı

Çingene palamutları tezgâhları süslemeye başladı
Küçük tekneler ve çapari adı verilen çoklu oltalarla av yasağı 15 Ağustosta sona ererken palamut bereketinin müjdecileri sayılan "çingene palamutları" balıkçı tezgahlarında yerini almaya başladı.

Küçük teknelerle avlanma yasağının sona ermesiyle Sinop'ta denize açılan balıkçılar sabah çingene palamutları ile kıyıya döndüler.

Ortalama 150-400 gram civarında olan çingene palamutları balıkçı tezgahlarındaki yerini alırken, sezonun ilk palamutları tanesi 6-8 liradan satılmaya başlandı.

Bu dönemde çingene palamutlarının avlanmasını palamut sezonunun bereketli geçeceğine yorumlayan balıkçılar, bu yıldan umutlu olduklarını belirttiler.

Küçük tekneler ve çapari adı verilen çoklu oltalarla av yasağı 15 Ağustosta sona ererken, büyük balıkçı tekneleri ve troller 1 Eylülde sona erecek av yasağı için son hazırlıklarını yapıyor.

Sinop Tarım İl Müdür Vekili Ali Ural ise mekanik güç kullanılan gırgır ağları ile avlanma yasaklarının 1 Eylüle kadar devam ettiğini hatırlatarak Tarım İl Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denetim ve uygulamaların devam ettiğini belirtti.

İpek, yasaklara uymayanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını hatırlattı.

Kastamonu-Sinop Su ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak da bu yıl balıkçılarca denizde büyük palamut sürülerinin görüldüğünü söyleyerek bunun palamut sezonunun bereketli geçeceğine işaret olduğunu yeni sezondan ümitli olduklarını söyledi.

Bayrak, balıkçıları uyararak 25 santimden küçük palamut avının yasak olduğunu, balıkçıların bu yasaklara uymalarını istedi.