Cinnet geçiren anne mahkemede

Cinnet geçiren anne mahkemede
Rize'de, çocuğunu pencereden atıp ölümüne sebep olduğu iddia edilen annenin yargılanmasına başlandı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ölen 1,5 yaşındaki Şeymanur Özalp'ın annesi tutuklu sanık Derya Özalp (38) katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunması alınan Sanık Derya Özalp, 5 yıllık tedavinin ardından çocuğunun olduğunu belirterek, ''Çocuğumu ben atmadım. Olayı gördüğünü söyleyen tanık, ilk ifadesinde benim attığımı, daha sonraki ifadesinde ise olayı tam görmediğini, atıp atmadığımdan emin olamayacağını söylüyor. Böyle çelişkili bir ifade ile suçlanıyorum'' dedi.

Aşırı derecede düşkün olduğu çocuğunun 2 dakikalık ihmal yüzünden pencereden düştüğünü savunan Özalp, şunları söyledi: ''İhmal yüzünden cezamı çekiyorum. Ömür boyu da çekeceğim. Hangi anne çocuğunu atar. Daha önceki günlerde çocuğumu kucağıma alıp sarılarak pencereden ve balkondan baktırıyordum. Ama olay günü baktırmıyordum. Ben televizyon odasında idim. Çok hareketli olduğu için çocuğumu sürekli kontrol ediyordum. Bir ara gözümün önünden kayboldu. Bunun üzerine aramaya başladım. Yatak odasının penceresinin açık olduğunu görünce aşağıya baktım. Çocuğumu orada gördüm. Pencerenin önünde duran komodine çıkıp aşağıya düşmüş.''  

-SANIK ANNE İLE EŞİ, DURUŞMADA AĞLADI- 

Duruşma sırasında zaman zaman hıçkırıklarla ağladığı gözlenen Derya Özalp, ''Önceki yıllarda bazı sorunlarımdan dolayı psikolojik tedavi gördüm. Tedavi sonrası her şey yoluna girmişti. 10 çocuğu olan bir anne bile çocuklarından birine kıyamazken, ben nasıl tek çocuğuma kıyarım. Hiçbir anne çocuğuna kıyamaz. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum'' dedi.

Derya Özalp'ın ağlaması üzerine gözyaşlarını tutamayan eşi Abu Talip Özalp da bir süre yüzünü kapatıp sesli olarak ağladı.

Baba Özalp da ifadesinde, olay sırasında kendisinin uyuduğunu belirterek, ''Ben babaysam o da anne. Çocuğumuzu attığına inanmıyorum. Çocuğumuzu benden çok sever, üzerine titrerdi. Ben çocuğumuza kızdığımda bana kızardı. Gözümle bir şey görmedim. Eşimden şikayetçi değilim'' dedi.

Eşinin daha önce psikolojik tedavi gördüğünü, başkalarına karşı agresif olduğunu kaydeden Özalp, ''Ama bir sorun olsa tedbir alırdım. Çocuğa karşı olumsuz bir tutumu yoktu. Çocuğu, 'koruyamazsın' diye benimle çarşıya bile göndermezdi'' diye konuştu.

Baba Özalp, olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu, 1 ay hastanede psikolojik tedavi gördüğünü de kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanık Derya Özalp'in psikolojik durumuna ilişkin rapor alınması, olay yerinde keşif yapılması ve tanıkların dinlenilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. 

-İDDİANAMEDEN-

Rize Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 27 Haziranda, Derya-Abu Talip Özalp çiftinin çocukları 1,5 yaşındaki Şeymanur Özalp'in, Portakallık Mahallesi'ndeki bir apartmanın 6. katındaki dairenin penceresinden düşerek beyin kanaması ve solunum durmasına bağlı olarak öldüğü kaydedildi.

Tanıkların ifadelerinde, ''anne Derya Özalp'in çocuğunu pencereden attığı'' yönünde ifadelerinin bulunduğu belirtilen iddianamede, bu nedenle sanığın, ''çocuğunu öldürdüğü'' gerekçesiyle, ''ağırlaştırılmış müebbet hapse'' çarptırılması isteniyor.

ÖNCEKİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/cinnet-geciren-anne-tutuklandi-5903.htm

https://www.olay53.com/76677_Rize-de-cinnet-geciren-anne.html