Cinsel İstismar ve TV Dizileri

Cinsel İstismar ve TV Dizileri
Tv dizilerinin yol açtığı ahlaki çöküntü sonrası cinsel istismarın had safhaya ulaştığı bir dönemde kan aktıktan ve namuslar payımal olduktan sonra tedbir almak sorunu çözer mi?...

Haber sitemizin köşe yazarlarından Eğitimci Yazar Mehmet Emin Toprak bugünkü köşeyazısında devletin cinsel istismara maruz kaldığı kişileri koruma altına almasına ayırarak o kişilerin cinsel istismara uğradıktan sonra koruma altına alınmasının sorunu çözüme ulaştırmayacağını, sorunun özüne inilmesi gerektiğini kaydeden "CİNSEL İSTİSMAR VE TV DİZİLERİ" konulu yazıyı paylaştı. İşte Eğitimci Yazar Mehmet Emin Toprak'ın o yazısı:

CİNSEL İSTİSMAR VE TV DİZİLERİ

Suçluyu cezalandırmaktan daha önemli suçu önlemektir. Suç işlendikten sonra mağdurun hakkını gözetmek tabii ki çok değerlidir, fakat ta baştan suça ve suçluya karşı tedbirler almak muhakkak ki, daha değerlidir.

Dikkat edersek anlarız ki, dinimiz İslamiyet’in öngördüğü cezalar, suçluya ceza vermekten daha çok potansiyel suçluyu o fiilden vazgeçirmeye yöneliktir. Yani, öyle cezalar öngöreceksin ki, suça meyyal kişiler o niyetinden vazgeçsin…

Dinimizin bir prensibi olan “Kısasta hayat var” sözü bu hakikati ifade etmektedir. Yoksa kan aktıktan ve namuslar payımal olduktan sonra tedbir almak sorunu çözmüyor.

Şimdi meselenin özüne gelelim. Geçen günlerde işittim ki devlet, cinsel istismara uğrayan kişileri korumaya alıyormuş. Ve böylece sorun sanki çözülmüş oluyor!

Kendimizi kandırmayalım!

Meselenin özüne inelim! Ve...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ... CİNSEL İSTİSMAR VE TV DİZİLERİ