Çırakoğlu'na Yeni Görev

Çırakoğlu'na Yeni Görev
Ak Parti Rize Eski Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu'na yeni görev verildi. İşte Çırakoğlu'nun yeni görevi:

Sağlık Bakanlığı teşkilat yasası kapsamında devlet hastanelerinin Kamu hastane birliklerine dönüştürülmesi çerçevesinde sağlık bakanlığı 100 kamu hastane birliğine genel sekreter atamaları başladı. olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre Ak Parti Rize Eski Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu, Düzce iline Sağlık Genel Sekreteri olarak atandı. Rize'de ise Sağlık Genel Sekreteri'nin kim olacağı henüz belli olmazken adaylar arasında Trabzon Eski Sağlık İl Müdürü Dr. Şafak Sünbül'ün ismi ön planda geçiyor.

olay53 haber muhabirimiz İbrahim Köroğlu'nun telefonda görüştüğü Dr. Çırakoğlu, Düzce Sağlık Genel Sekreteri olarak göreve başlayacağını doğrulayarak önümüzdeki günlerde Düzce İl Sağlık Genel Sekreteri olarak göreve başlayacağını açıkladı.

Öte yandan Rize'nin Sağlık Genel Sekreteri henüz netleşmezken 2005-2008 yılları arasında Trabzon İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Şafak Sünbül'ün Rize veya Samsun Sağlık Genel Sekreteri olarak atanacağı bilgisine ulaşıldı.

DR. LÜTFİ ÇIRAKOĞLU KİMDİR?

Lütfi Çırakoğlu, 12 Ocak 1952'de Rize Ardeşen'de doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Rıfkiye'dir.
 
Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Genel Cerrahi ihtisasını aynı fakültede tamamladı. İstanbul Tıp Fakültesi Koruyucu Hekimlik Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.
 
Ardeşen Sağlık Ocağında hekim olarak görev yaptı. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Genel Cerrahi Uzmanı olarak atandı. SSK Rize Hastanesi'nde Başhekimlik görevine getirildi.
 
Sağlık Bakanlığı Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürüttü. Ensar Vakfı ve Rize Sigara ve Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Derneği Üyesi. Orta düzeyde İngilizce bilen Çırakoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.
 
22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AK Parti'den Rize milletvekili seçilmiş ve bir dönem milletvekilliği görevini yürütmüştür.
 
GENEL SEKRETERLER KENDİ İLİNDEN OLMAYACAK!
 
Öte yandan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın genel sekreter tercihi büyük illerde prof ve doçent, orta büyüklükte illerde uzman hekim 5 ilde ise sivil genel sekreter atayacağı yönünde, atanacak genel sekreterlerin o ilin nufusuna kayıtlı olmamasına özen gösterilecek. Kendi memleketinde genel sekreterlik yapamayacak olan genel sekreter adaylarının kimi genel sekreterlikten vazgeçerken kimide kendine uygun bir il aramaya başladı. 
 
olay53 - ÖZEL -