CNN Türk'ten tepki çeken haber. Depremzedelere "mutlusunuz değil mi?" diye sordu

CNN Türk'ten tepki çeken haber. Depremzedelere "mutlusunuz değil mi?" diye sordu
Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede çekim yapan CNN Türk muhabiri, evleri yıkılan ve soğuk havada dışarıda çadırda kalan vatandaşlara defalarca "Mutlusunuz değil mi, huzurlusunuz değil mi" gibi soru yöneltmesi tepki çekti.

Söz konusu haberde CNN Türk canlı yayında konuşan ve "Gerçekten insanlar mutlu. Bu çadırları zamanında ve hızlı almaları insanları mutlu etmiş" diyen DHA muhabiri, bir çadırın içine girerek insanlara tam 9 kez, "Mutlu" ifadesini kullandı.

DHA muhabiri Ferit Demir, çadırda kalan vatandaşlara, "Mutlu musunuz" peki?", "Mutlusunuz değil mi, bu çadırları aldınız, soba yanıyor, çayınızı demlediniz?" ifadelerini kullanırken, söz konusu haber sosyal medyanın da gündemine girerek, tepkilere neden oldu.

 

ÖZÜR DİLEDİ

DHA muhabiri Ferit Demir, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, özür diledi.

Ferit Demir, "Arkadaşlar yayınımı defalarca izledim ve bende şimdi kendime kızdım. Ama fakat demeden beni eleştiren herkesten ve tüm gerçek gazetecilerden özür diliyorum. Sorulmaması gereken bir soruyu sormuşum, üstelik gazetecilik etiği içinde var olmayan bir soru olmuş bunu kabul ediyorum" diye belirtti.

cnn-turten-tepki-ceken-haber.-depremzedelere-mutlusunuz-degil-mi-diye-sordu.jpg