Çoban Ateşi'nden Bakan Pakdemirli ile Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'ya Tepki

Çoban Ateşi'nden Bakan Pakdemirli ile Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'ya Tepki
Çoban Ateşi Hareketi Karadeniz Sorumlusu Eyüp Demir, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'ya tepki gösterdi.

Çoban Ateşi Hareketi Karadeniz Sorumlusu Eyüp Demir, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen 2019 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış töreninde yaptığı konuşmalara tepki gösterdi. Demir, Yazıcı'ya çaydaki sorunların 17 yıldır çözülemeyişinden ve üreticinin özel sektöre ezdirildiğinden yüklenirken, Pakdemirli'ye ise 17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde çayın değer kaybettiğini ve üreticinin fakirleşmeye sürüklendiğini iddia ederek vampir kelebeğe çözüm bulunamayışını eleştirdi.

Çoban Ateşi Hareketi Karadeniz Sorumlusu Demir, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "İlimizin milletvekili çıkmış diyor ki 'Çayın sorunları var' Sen bunu yeni mi anladın Hayati bey. Gümrük Bakanlığı döneminde bile ülkemize giren kaçak çayı önleyemedin. Ülkenin ihtiyacı olan yerli ve milli bir gübre fabrikamız yok. Gübre fiyatı bu yıl %100 arttı. Özellikle özel sektöre üreticiyi ezdirdiniz ve ezdirmeye devam ediyorsunuz. Sayın Bekir Pakdemirli çıkmış 17 yıldır Rize'ye yapılan yatırımları anlatıyor ve rakam veriyor. Sayın Bakanım 2002 yılındaki 1 kilogram yaş çay alım gücü ile 2019 yılının alım gücünü kıyaslarsan daha net olarak üreticinin nasıl fakirleştiğini ortaya çıkardı. 15 yıldır üretici inim inim inleten vampir kelebek olayına hiç değinmedin. Bu sorunun Gürcistan'dan kaynaklandığını söylüyorsunuz. Ben şimdi size soruyorum. Bu sorunla Gürcistan Hükümeti mi ilgilenecek? Üreticiye reva gördüğünüz bu uygulamalar sizin sonunuzu hazırlayacaktır. Milletimiz ve üreticimiz gerçekten üreticinin yanında olan, üreten, alınteri emeğinin karşılığını bekleyen, üreticiden yana olan Çoban Ateşi Hareketi'nin partileşme sürecini sabırsızlıkla beklemektedir."