Çocuk Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! Çip Bebek Yöntemi Artık Rize’de

Çocuk Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! Çip Bebek Yöntemi Artık Rize’de
Özel Gözlem Tıp Laboratuvarı sahibi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Doğan Birben, bebek özlemi çeken çiftlere umut ışığı olarak çip bebek yönteminin laboratuarlarında uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Rize Merkez Doktorlar Sitesinde 11 yıldır faaliyette bulunan Özel Gözlem Tıp Laboratuvarının sahibi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Doğan Birben, halk arasında aşılama olarak bilinen IUI işlemi için Dünyada ve ülkemizde henüz yeni yeni kullanılmaya başlanan Çipli Aşılama yöntemini  çocuğu olmayanlara umut ışığı olarak uygulamaya başladıklarını söyledi.

doganbey-birben-001.jpg

DÜNYADA ÇIĞIR AÇAN ÇİP BEBEK YÖNTEMİ ÇOCUĞU OLMAYANLARA UMUT IŞIĞI OLUYOR

Opr. Dr. Birben, bölgede faaliyet gösteren tek Özel Laboratuvar olarak Rize’ye ve bölgeye sağlık alanında ilklerin hizmetini sunmaya devam ettiklerini kaydederek, gebe takibinde önemli yeri olan halk arasında 2li ve 3lü tarama testi olarak bilinen tarama testlerini bölgede ilk kez özel laboratuvar olarak çalıştıklarını ifade etti. Aşılama ve tüp bebek tedavisinde dünyada yeni bir çığır açan mikroçip yönteminde de özel laboratuar olarak bölgede ilki gerçekleştirdiklerini belirten Opr. Dr. Birben, “Yeni teknoloji ürünü hücre ayrıştırıcı bir çip kullanılarak, kaliteli spermlerin seçilmesi esasına dayanan Çip Bebek Yöntemi, bebek özlemi çeken çiftlere umut ışığı oluyor.Çip Bebek Yöntemi, aşılama çalışmalarında gebelik başarı oranlarını büyük ölçüde arttırıyor. Hücre ayrıştırıcı bu çip ile tespit edilen kaliteli spermlerin kullanıldığı aşılama çalışmalarında, başarı artık çok daha yüksek. Günümüzde kısırlık sorunlarının %50’sinde erkek faktörü mevcuttur.Sperm sayı ve hareketliliğindeki yetersizlik ya da yapısal sorunlar, kendiliğinden gebelik şansını oldukça düşürmektedir. Son yıllarda geliştirilen Mikroakışkanlı Çip Yöntemi bu soruna da çözüm getirmekte ve oldukça umut vadeden Mikroçipli Bebek Tedavisi, birçok çiftin bebek arzularının gerçekleşmesine yardımcı olmakta. Çip Bebek Yöntemi, spermler arasından DNAsı sağlıklı olan spermleri ayrıştırır ve onların yumurtaya ulaşmasını sağlar. Böylelikle doğumla sonuçlanan gebelik oranlarında yüksek başarı oranı sağlanmaktadır.” dedi.

ÖZEL GÖZLEM TIP LABORATUVARI TELEFONU: 0464. 217 56 50