Çocuklara Trafik Kitapçığı

Çocuklara Trafik Kitapçığı
Trafik haftası etkinlikleri kapsamında Rize Belediyesi çocuklara yönelik 8000 adet kitapçık bastırdı. İçinde trafik kurallarının sade bir anlatımla işlendiği kitapçıktan 3000 adeti çocuklara dağıtıldı.

Trafik haftası etkinlikleri kapsamında Emniyet Müdürlüğü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen programa katılan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı burada çocuklara trafik kurallarının anlatıldığı kitapçıktan dağıttı.

Çocukların yanı sıra ebeveynlerinde ilgi gösterdiği kitapçıkların 3000 adeti hafta münasebetiyle şehrin bir çok yerinde dağıtıldı.

Dünyada trafik kazalarının %90’lık kısmının insan faktörü yüzünden olduğunu belirten Başkan Halil Bakırcı; “Trafik konusunda daha bilinçli toplum oluşturmak için Rize Belediyesi olarak bizde katkıda bulunmak istedik. Trafik konusunda yapmış olduğumuz teknik çalışmaların yanında sosyal içerikli çalışmalara da önem veriyoruz. Daha bilinçli nesiller için bizde bir adım atarak çocuklarımız için bu kitapçığı hazırlattık. Yazıların resimlerle desteklendiği sade anlatımlı kitapçık çok beğenildi. Çocuklar çok ilgilendi. Zaten benim onlara ne kadar güvendiğimi kendileri de iyi biliyor” dedi.

Trafik haftası münasebetiyle düzenlenen törende ayrıca yılın itfaiyecisi seçilen Rize Belediyesi itfaiye personeli Recep Ali Taşpınar’a plaketini başkan Bakırcı verdi