Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde Çay ve ÇAYKUR Rüzgarı

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde Çay ve ÇAYKUR Rüzgarı
Ankara'da düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi sona erdi. Zirvede, Rize'nin can damarı olan çay ve ÇAYKUR büyük ilgi gördü.

Türkiye’de coğrafi işaretler konusundaki en prestijli, en değerli ve en kapsamlı organizasyon olan “II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” 19-21 Eylül 2019 tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi.

Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak Türkiye’nin coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmek ve bu yolla büyüyen uluslararası ticaretten yararlanmasına ve kırsal kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacı ile bu yıl “Anadolu’dan Dünyaya’’ sloganı ile Ankara Ticaret Odası Congresium International Convention & Exhibiton Center’ ‘da başlayan zirve sona erdi.

Zirvede, Rize Çayı, Rize Bezi (Feretiko), Çayeli Kurufasülyesi, Derepazarı Pidesi, Rize Simidi, Rize Baston Ekmek ve başvuruları yapılıp süreçleri devam eden, Anzer Balı, Rize Kavurması, Rize Pepeçurası ve Rize Muhlaması, Rize Laz Böreği ile Rize Belediyesi, Rize Valiliği, ÇAYKUR, Rize Ticaret Borsası, Rize Ziraat Odası, Derepazarı Belediyesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ardeşen Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliğiyle Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde yerini alırken Zirvede Rize standına ve ÇAYKUR Reklam ve Tanıtım TIR’ı ile sergi alanındaki ÇAYKUR standına ilgi oldukça yoğun oldu.

Zirvenin ilk gününde açılan stantları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Rize standına özel ilgi gösterdi. Rize standında bir süre oturarak ürünler hakkında bilgi alan Emine Erdoğan’a Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etti.

uluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-cay-ve--caykur-buyuk-ilgi-gordu-(1).jpguluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-cay-ve--caykur-buyuk-ilgi-gordu-(2).jpguluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-cay-ve--caykur-buyuk-ilgi-gordu-(3).jpguluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-cay-ve--caykur-buyuk-ilgi-gordu-(6).jpguluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-cay-ve--caykur-buyuk-ilgi-gordu-(7).jpguluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-cay-ve--caykur-buyuk-ilgi-gordu-(8).jpguluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-cay-ve--caykur-buyuk-ilgi-gordu-(9).jpg