Çolak: “Çay Kanunu ile İlgili Gelişmeleri Endişe ve Hayretle Takip Etmekteyiz”

Çolak: “Çay Kanunu ile İlgili Gelişmeleri Endişe ve Hayretle Takip Etmekteyiz”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, 1 Ekim’de TBMM Tarım Komisyonunda görüşülecek olan Çay Kanunu Teklifi ile ilgili olarak “Çay Kanunu ile ilgili gelişmeleri endişe ve hayretle takip etmekteyiz.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığı tarafından Geleneksel Kurban Bayramı Bayramlaşma programı düzenlendi. Programa katılan Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, TBMM’ye sunulan ve kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine görüşmeleri 1 Ekim 2022 tarihine ertelenen Çay Kanunu Teklifi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Çay Kanunu Teklifinin milletin beklentileri dışında hazırlandığını ve çay üreticilerini şoke ettiğini belirterek, kanunun çaya zarar verecek birçok skandalla, çelişkilerle, belirsizliklerle dolu olduğunu ifade etti.

Çay Kanunu ile ilgili gelişmeleri endişe ve hayretle takip ettiklerini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Çolak, “Son günlerde ilimizde yaşadığımız Çay Kanunu ile ilgili gelişmeleri endişe ve hayretle takip etmekteyiz. Yaklaşık 15 yıldan beri konuşulup da bir türlü çıkartılamayan Çay Kanunu geçen ay bir takım milletvekili onayı ile hükümet tarafından Çay Kanunu taslağı çıkartılarak milletin, kamuoyunun önüne konulmuş, milletin beklentileri dışında olan bu kanunu gören herkesi adeta şoke etmiştir. Yılan hikayesine dönen Çay Kanunu beklentilerin aksine çaya fayda yerine çaya zarar verecek birçok skandallarla, çelişkilerle, belirsizliklerle dolu bir kanun. Bu kanunda müstahsil yok, ÇAYKUR yok, müstahsilin hakları korunacağına olanları da elinden alınmaya çalışılmıştır. Çay taban fiyatı bir kamu kuruluşu olan ÇAYKUR’un elinden alınıp sivil bir kuruluşun eline verilmeye çalışılmıştır. Bu kanunu kim nasıl çıkarmış, kim önermiş? kamuoyunun merak ettiği bu sorulara kimse cevap verememiştir. Hiç kimse tarafından sahiplenmemiş adeta ortada kalmıştır. Her kesimden alınan aşırı tepkiler neticesinde kanun geri çekilmek zorunda kalınmıştır. Bu kanunda imzası olan milletvekillerine soruyorum; Allah aşkına bu kanunu hiç mi okumadınız? Buradan hükümete de sesleniyorum. Siz hiç Çay Kanunu çıkarmakla uğraşmayın. Yine yüzünüze gözünüze bulaştıracaksınız. Bir sene sonra Allah’ın izniyle biz iktidara geldiğimizde, önce millet anlayışı doğrultusunda müstahsilin hakkı nasıl korunacağını, çayımızın nasıl savunulacağını gösteren her kesimin tasvip ettiği, memnun olduğu bir Çay Kanunu çıkararak nasıl yapılacağını herkese göstereceğiz.” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi olarak başta sayın Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan olmak üzere doğusuyla batısıyla Türkiye’nin her yerine gittiklerini ve halkımızla buluştuklarını kaydeden Çolak, “Cenab-ı Allah’a bizi bir bayrama daha kavuşturduğu için sonsuz şükrediyorum. Buradan bütün teşkilatlarımızın, hemşerilerimiin,z Aziz Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını kutluyorum. Cenab-ı Allah bu bayramı İslam Aleminin yaşamış olduğu bir çok sıkıntıdan, çifte standartlardan, zulümlerden, sömürülerden, zorluklardan, maddi ve manevi bütün sıkıntılardan kurtuluşuna vesile eylesin. Yeniden Refah Partisi olarak başta Genel Başkanımız olmak üzere doğusuyla batısıyla Türkiye’nin her yerine gidiyoruz, halkımızla buluşuyoruz. Davamızı partimizi plan ve programlarımızı, memleketin nasıl selamete çıkarılacağını anlatıyoruz. Halkımızdan partimize ve Erbakan ismine büyük bir ilgi ve alaka görüyoruz. Bu ilgi ve alakanın her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü görüyoruz.

Geçen hafta Çankırı İli Dodurga ilçesinde yapılan seçimde Yeniden Refah Partisi olarak 2. Parti olarak çıkmamız sonucu ve son aylarda Yeniden Refah Partisi olarak üye sayısının artışında 1. Parti olmamız bu seçim sonucuyla örtüşmektedir. Bizi bir takım medya kuruluşları, bir takım mihraklar ne kadar milletimizden gizlemeye çalışsa da artık milletimiz uyanmış, artık Yeniden Refah Partisi önce millet anlayışı ilkesiyle milletimizin gönlünde yer almayı başarmıştır. Görüştüğümüz halkın birçok kesimindeki insanımızdan tek çare, tek çözüm Yeniden Refah Partisinin kaldığını duymaktayız. Bugün yıldızı parlayan, çok hızlı ilerleyen, nasıl başaracağını ortaya koyan, milletten aldığı güç ve güven ile her geçen gün iktidara koşan milletin kendi partisi olan yalnız ve yalnız Yeniden Refah Partisi’dir. Bizler asırlardır gelen çok büyük hak bir davanın bugünkü temsilcileriyiz. Ama teşkilatlar olarak şunu iyi bilmeliyiz ki bizim davamız ne kadar hak davada olsa çalışmazsak üzerimize düşen vazifelerimizi yapmazsak başaramayız Allah (cc) bizlere zaferi vermez. Tarihimizdeki büyük zaferler inançla çok büyük azim ve gayretle gerekeni yapmakla kazanılmıştır. Bu nedenle teşkilatlar olarak başarmamız için karşısında mücadele ettiklerimizden ve herkesten daha fazla çalışmamız gerekmektedir. Çünkü hiç bir başarı tesadüf değildir.” dedi.

yeniden-refah-partisi-genel-baskan-yardimcisi-cemil-colak.jpg

İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ise bugün ülke ve millet olarak ciddi sıkıntılar yaşandığını belirttiği ve “Ülkemizde uygulanan ekonomik politikaların bu zorlu süreçte Milletimizin derdine derman olmaktan uzak olduğunu görüyoruz. Öncelikle ekonomik problemler; alım gücünün düşmesi, enflasyon, fakirlik, yoksullaşma. Bununla beraber ahlaki ve manevi erozyona yol açan birtakım tehditlerle karşı karşıyayız.” ifadesinde bulunarak şunları kaydetti: “Bir Bayrama daha kavuştuğumuz için Rabbimize şükürler olsun. Cenab-ı Allah, millet olarak nice bayramlara sağlık, huzur, afiyet içerisinde ulaşmayı nasip eylesin. Bizi niyetimizle; Rabbimiz’e, paylaşmamızla; akrabalarımıza, komşularımıza ve Müslüman kardeşlerimize yakınlaştıran Kurbanlarımızı Cenab-ı Hak kabul eylesin. Cenab-ı Hak bu bayramda yaptığımız ve yapacağımız ibadetlerimizi, dualarımızı kabul ve makbul eylesin.

Ülkemizde uygulanan ekonomik politikaların bu zorlu süreçte milletimi’in derdine derman olmaktan uzak olduğunu görüyoruz. “Öncelikle ekonomik problemler; alım gücünün düşmesi, enflasyon, fakirlik, yoksullaşma. Bununla beraber ahlaki ve manevi erozyona yol açan birtakım tehditlerle karşı karşıyayız. Çifte standartçı ve adaletsiz uygulamalarla karşı karşıyayız. Bütün bu problemlerimiz milletimizce de malumdur. Bunlara ilaveten, İslam Alemi’nin içerisinde bulunduğu sıkıntıların, Müslümanların yaşadığı zorlukların ve acıların bu bayramda da devam ettiğini üzülerek görmekteyiz. Vatanlarını terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizin Akdeniz’in ve Ege’nin soğuk sularında son bulan hayatlarına, Van Gölü’nün derinliklerinde biten hayatlarında eklendiğine üzülerek şahit olmaktayız. Bu bayram inşallah bu problemlerden, sıkıntılardan kurtuluşumuza vesile olsun. İslam aleminde zülüm ve sömürü altında inleyen bütün Müslümanların kurtuluşuna Cenab-ı Allah, bu bayramı vesile kılsın. Bu bayram İslam Alemi olarak zulümle, sömürüyle, zorluklarla, maddi ve manevi sıkıntılarla geçirdiğimiz son bayram olsun İnşallah. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bayramlar bizlere, umutsuzluğa düşmememiz gerektiğini, her türlü zorluğun sonunda bir kolaylık geleceğini, yaşanılan sıkıntılı günlerin ardından selamete erişeceğimizi müjdeliyor.

Yalnız bu müjdeye ulaşmak, bu sıkıntıları aşmak, refaha ve kurtuluşa kavuşmak sadece istemekle değil, teşhisi doğru yapmak ve doğru tedavi yöntemlerini uygulamakla mümkün olur. Sorunları aşacak, milletimizi kurtuluşa ulaştıracak anlayış bizi biz yapan kendi değerlerimizde, tarihimizde ve inancımızdadır. Selamete erebilmek ancak ve ancak Milli Görüş’ün reçetelerinin uygulanmasıyla mümkün olur. Bizler; Yeniden Refah Partisi olarak 81 il teşkilatımızda binlerce teşkilat mensubumuzla birlikte bu değerler etrafında kenetlenerek büyük bir heyecanla, kararlılıkla ve umutla çalışıyoruz. Milletimizin, İslam Alemi’nin ve tüm insanlığın her günü Bayram günü gibi huzur ve mutluluk içerisinde yaşansın diye gayret ediyoruz. Ülkemizde ve tüm dünyada ‘Paylaşımda Adalet ve ‘Yönetimde Adalet’in hakim olması için mücadele ediyoruz. Milli Görüş’ün ‘Maddi ve ‘Manevi Kalkınma’ hamlelerini hayata geçirerek milletimizi maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarmak için çalışıyoruz. Ve o günlerin çok uzakta olmadığına gönülden inanıyoruz. Bu vesileyle hemşerilerimin, milletimizin her bir ferdinin ve yeryüzündeki bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı gönülden tebrik ediyoruz. Tüm mazlumların, ezilenlerin, yetimlerin, kimsesizlerin bayramını gönülden tebrik ediyoruz. Cenab-ı Allah bu Mübarek Kurban Bayramı’nı milletimizin, İslam Alemi’nin ve tüm insanlığın kurtuluşuna vesile eylesin. Bayramın Bayram gibi yaşandığı hakkın hakim olduğu, Milli Görüşün Yeniden Refahın iktidara geldiği bayramlara kavuşmayı nasip eylesin.”

İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci’nin ev sahipliğindeki bayramlaşma programına STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, MKYK Üyesi İl Sorumlusu Abdurrahman Akyüz, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda teşkilat mensubu ve vatandaşlar katıldı.

yeniden-refah-partisi-rize-il-baskani-mehmet-akif-zerdeci-3.jpgyeniden-refah-partisi-rize-il-baskani-mehmet-akif-zerdeci-1.jpgyeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-tarafindan-geleneksel-kurban-bayrami-bayramlasma-programi-duzenlendi-5.jpgyeniden-refah-partisi-rize-il-baskani-mehmet-akif-zerdeci-2-001.jpgyeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-tarafindan-geleneksel-kurban-bayrami-bayramlasma-programi-duzenlendi-1.jpgyeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-tarafindan-geleneksel-kurban-bayrami-bayramlasma-programi-duzenlendi-2.jpgyeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-tarafindan-geleneksel-kurban-bayrami-bayramlasma-programi-duzenlendi-4.jpgzavendikli-kurban-bayrami-063.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
38 Yorum