Çolak: Kadınlar Sömürülüyor

Çolak: Kadınlar Sömürülüyor
Saadet Partisi (SP) Rize İl Kadın Kolları Başkanı Seher Çolak, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kadınların geçim sıkıntısı çektiklerini ve ...

Saadet Partisi (SP) Rize İl Kadın Kolları Başkanı Seher Çolak, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kadınların geçim sıkıntısı çektiklerini ve bir ticari meta olarak görülerek sömürüldüklerini söyledi.

Çolak, SP aylık divan toplantısında, konuşmasının büyük bir bölümünü kadın haklarına ayırdı. Kadın haklarının, insan haklarının önemli bir parçasını teşkil ettiğini belirten Çolak, "İnsan hakları ve bunun önemli bir parçasını teşkil eden kadın hakları, sadece insanlık tecrübesinin günümüzde ulaştığı ortak bir söylem değil, aynı zamanda Yüce Dinimizin insanlığa getirdiği mesajın özünde yer alan temel değerlerden biridir. Dinimiz, saygı değer ve şerefli bir varlık olarak yaratılan insanın yaşama hakkını ve onun diğer temel haklarını dokunulmaz mukaddes haklar olarak ilan etmiştir." dedi.

seher-colak-saadet-partisi-rize.jpg

Gelişmekte olan ya da gelişmemiş toplumlarda kadının geçim sıkıntısı çektiğini, hak ve adaletten uzak, ağır koşullarda çalışmaya mecbur bırakıldığını, adeta bir ticari meta olarak görülüp, sömürüldüğünü söyleyen Seher Çolak, "Ayrıca yörelerin törelerinden kaynaklanan ağır baskılara maruz bırakılan kadın büyük acılar çekmektedir. Kadınların aile ve toplum üzerindeki rolü hakkıyla idrak edilerek buna uygun şartların oluşturulması, öncelikli meselemizdir." şeklinde konuştu.

Kadın hakları savunucularının kadınlar arasında ayrımcılığa gittiğini belirten Seher Çolak sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüzün kadın hakları savunucularının da çoğunlukla bazı ideolojiler adına kadın haklarını ve kadınların emeklerini kullandıkları açıktır. Başörtüsü sorunu gibi veya bundan kaynaklanan eğitim sorunu gibi elzem konuları görmezden gelerek çok daha sıradan konularda yaygara koparan kadın haklarını savunucularını kınıyorum. Kadınlara karşı yapılan ayrımcılıktan bahsederken bizzat kadınlar arasında ayrımcılık yapmanın ne gibi bir mantıklı gerekçesi olabilir. Kadın hakları adı altında kadınların inançlarıyla oynamanın, onlara farklı bir roller yüklemenin doğru olduğunu söyleyemeyiz. Medeniyetin tüm kurumlarına düşen görev kadınların hukuki haklarını eşit düzeyde vermektir. Adaletli davranmaktır."