Çolak: Yaş çay fiyatı enflasyon karşısında tükendi, ÇAYKUR işçisine seçim öncesi verilen sözler tutulsun

Çolak: Yaş çay fiyatı enflasyon karşısında tükendi, ÇAYKUR işçisine seçim öncesi verilen sözler tutulsun
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, yaş çay fiyatının enflasyon karşısında tamamen tükendiğini belirtti. Çolak, ayrıca ÇAYKUR’da kadro bekleyen mevsimlik işçilere seçim öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığı, aylık olağan İl Divan Toplantısı programını yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi. İl Divan Toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, MKYK üyesi Mustafa Durmuş, MKYK üyesi Samet Şişman ve çok sayıda partili katıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, toplantıda yaptığı konuşmada yerel seçimlere kendi logo ve kendi adaylarıyla gireceklerini belirterek, konuşmasını ekonomi ve enflasyon üzerine kurdu. Çolak, yaş çay fiyatı ile ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin kadro sorununa da değindiği konuşmasında ÇAYKUR’da kadro bekleyen mevsimlik işçilere seçim öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade ederek, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan yaş çay fiyatının enflasyon karşısında eridiğini hatta tamamen tükendiğini söyledi.

54’üncü hükümette olduğu gibi Eşel mobil sisteminin de acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Çolak, “Resmi rakamlarla açıklanan asgari geçim sınırı 40.000 TL ye ulaştı. Zam furyasına gün geçmiyor ki bir yenisi eklensin. Bu durum altında işçi ve memura verilen zam oranı gerçek enflasyonun çok altında kalmıştır. Vatandaşımız, çalışanlarımız, emeklimiz, memurumuz artık geçinememektedir. Eski dönemler de bir maaş ile ay sonunu getirebilmek terimi varken artık bir maaş ile hafta sonunu getiremez hale geldik. Çalışanlarımızın enflasyona karşı ezilmemesi için 54’üncü hükümette olduğu gibi Eşel mobil sistemi acilen hayata geçirilmelidir. Enflasyon farkı maaşlara yansıtılmalı ve muhtaç olmadan yaşam hakkı vatandaşa tekrar geri verilmelidir. Merkez Bankasının son faiz artışı ile %25’e ulaşan faiz oranı tarihi bir orandır. Uygulanan bu politikalar neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce vermiş olduğu ‘Enflasyonu vatandaşın gündeminden çıkaracağız’ sözü maalesef gerçekleşmemiş ve gerçekleşmesi de hayal ötesi olmaya başlamıştır. İsrafı önlemeden, üretim ve ihracat ekonomisine geçiş sağlamadan bu sözler hayal olmaya devam edecektir. Bölge ekonomimizin en önemli kaynağı olan 1 kilo yaş çaya verilen 11,30 TL enflasyona karşı erimiş hatta tükenmiştir. Maliyetler artık müstahsilin altından kalkamayacağı seviyeye çıkmıştır. Çaykur'da kadro bekleyen kardeşlerimize seçim öncesi verilen vaatler acilen yerine getirilmeli, mevsimlik işçi sorunu çözülüyormuş gibi gösterilmemeli; kesin, kati ve kalıcı çözümün acilen uygulamaya alınması gerekliliğini buradan bildiriyorum. Sözler yerine getirilmek için verilir, bunu kimse unutmasın. Siyasette 24 saat çok önemlidir. Aksi durum belirmedikçe; Yerel seçimlerde şu an için tek başımıza, kendi logomuzla belediye başkan adaylarımızı çıkaracağız.” Şeklinde konuştu.

İl Divan toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ise konuşmasında şunları kaydetti: “14 Mayıs seçimlerinde teşkilat mensuplarının destekleri ve aziz milletimizin teveccühü ile Millî Görüş’ün tek temsilcisi olan Yeniden Refah Partisinin Meclis’te temsil hakkı kazandığını kaydederek, “Daha önce ki tarihlerde hem iktidarda hem de muhalefette yaptığımız icraatlar ile milletimizin gönlünde güzel izler bırakan Millî Görüş Hareketi Yeniden Refah Partimiz ile 21 seneden sonra yeniden Meclis’e girerek milletimize umut olmuştur. Her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir yaklaşımla yapılan güzel işleri destekleyen, hataların karşısında duran bir tutum içerisinde siyasete nezaket ve zarafet getirmenin vatandaşımızda karşılık bulduğunu görmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Uzun bir aradan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde Millî Görüş’ün temsil edilecek olmasının farkını çok yakında tüm milletimiz olumlu bir şekilde hissedecektir. Geçmişte Meclis dışında dahi yapmış olduğumuz yapıcı muhalefet ile birçok kesimin beklentilerinin karşılanmasında Yeniden Refah Partisi olarak katkımızın bulunması bizi ziyadesi ile mutlu etmektedir. Herkesin sustuğu yerde Hakkı haykıran, görünmeyeni gören, duyulmayanı duyuran ve en önemlisi her şartta ve durumda Haktan yana bir tavır koyma iradesini gösteren Yeniden Refah Partisi, ülkemiz ve milletimiz için siyasette yeni bir soluk, bir nefes olmuştur. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, yapacağımız çalışmaların teminatı olduğunu filmin daha yeni başladığının müjdesini herkese duyurmak istiyoruz. Yeniden Refah Partisi ile güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu adil bir sistemin inşası için gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz inşallah. Hayra motor, şerre fren olmak için bize inananların destekleri ve duaları ile hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Almış olduğumuz destek karşılıksız kalmayacak, Yeniden Refah Partisi kimseyi mahzun etmeyecektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle hepinize tekrar teşekkür ediyor, ülkemize doğan Yeniden Refah Güneşinin müjdesini buradan tekrar veriyoruz.”

Mahalli idareler Karadeniz bölge sorumlusu MKYK üyesi Mustafa Durmuş’un mahalli idareler birimi çalışmaları ile ilgili teşkilatlara açıklamalar yapmasının ardından toplantı sona erdi.

yeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-aylik-olagan-il-divan-toplantis.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-aylik-olagan-il-divan-toplantisi-2.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-aylik-olagan-il-divan-toplantisi-4.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-aylik-olagan-il-divan-toplantisi-3.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-aylik-olagan-il-divan-toplantisi-5.jpg

yeniden-refah-partisi-rize-il-baskanligi-aylik-olagan-il-divan-toplantisi-6.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
13 Yorum