Çorlu’da Belediye İşçileri Greve Gidiyor

Çorlu’da Belediye İşçileri Greve Gidiyor
Çorlu Belediyesi'nde çalışan 140 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Çorlu Belediyesi'nde çalışan 140 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Arabulucu görüşmelerinden de sonuç çıkmayınca Belediye-İş Sendikası yetkilileri ve belediye işçileri grev kararını Çorlu Belediyesi Şantiyesi kapısına astı.

Belediye işçileri ile birlikte şantiye binası önüne gelen Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, "Toplu iş sözleşmesinde belediyemizle anlaşma sağlayamadık. 21 günlük arabuluculuk görüşmelerinde de toplantılar yaptık fakat anlaşma sağlayamadık ve grev kararı almak zorunda kaldık. Bugün grev ilamını asacağız, biz greve çıkma heveslisi değildik. Anlaşmadan yanaydık ve anlaşabilmek için her şeyi yaptık. Belki işveren için bizim istediğimiz paralar çok gelebilir ama bizim istediğimiz para piyasanın şartlarına bakıldığında aynı şartlarda çalışan arkadaşlara göre çok düşük kalmaktadır. Biz geçinebileceğimiz ücretleri istiyoruz ve işverenimizin de bu konuda bize karşı anlayışlı olmasını bekliyoruz. Biz anayasal hakkımızı kullanarak grev ilamını asmak için toplandık. İnşallah anlaşırız ve grev kararımızı greve çıkmadan sonlandırırız" dedi.

Belediye şantiyesine grev ilanını asan Aktay, "Biz toplu sözleşmeye oturmadan önce verdiğimiz teklif 130 TL taban yevmiye + yüzde 10 zam ve kıdemlilikti. Son geldiğimiz noktada 109 TL taban + yüzde 10 zam ve 40 kuruş kıdemlilik zammı istedik. İşverenin verdiği de 95 TL yevmiye + yüzde 6 zam ve 30 kuruş kıdemlilik zammı verdi. Aramızda yevmiyede 16 TL gibi fark kaldı. Onlar veremeyeceklerini söylediler biz de iyi niyetle bugüne kadar iyi niyetimizi sürdürdük fakat yasal süreç de durduğu için grev kararı almak durumunda kaldık. Tüm arkadaşlarımız belediyeyi, belediye başkanını, Çorlu'yu, Çorluluları seviyor. Buranın tüm temizliğini, tıkanan kanalizasyonunu açan, yolunu yapan arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız refah ve ferah içinde yaşayamazlar mı? Çevremizdeki belediyelerin aldığı ücretler bizden yüksek biz onlara yaklaşalım istiyoruz. Biz yıllardır buradayız ve her zaman belediyeyle iyi ilişkiler içerisinde olduk, bundan sonra da öyle olmak istiyoruz. Bu süreç yaklaşık 110 gün oldu. 60 gün yasal toplu iş sözleşme süresi oldu. 30 güne yakın resmi arabulucu süreci oldu daha sonra bakanlığa yazı yazdık ve grev kararı geldi" diye konuştu.

Aktay ayrıca, "Toplu iş sözleşmesini bekleyen 140 belediye işçisi var. Grev ilanımızı asacağımızı belediye başkanına da bildirdik. Sizin en demokratik hakkınız. Ben verebileceğim parayı verdim, bunun üzerine çıkamam dedi" şeklinde konuştu.

Çorlu’da Belediye İşçileri Greve Gidiyor

Çorlu’da Belediye İşçileri Greve Gidiyor

Kaynak:IHA