ÇORUH EDAŞ, Rize’de Bakım Çalışmalarını Sürdürüyor

ÇORUH EDAŞ, Rize’de Bakım Çalışmalarını Sürdürüyor
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ)’nin Rize’nin Kalkandere ilçesinde bakım ve onarım çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Rize İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle bölgede bakım çalışmalarını sürdüğü kaydedildi. Kış aylarına hazırlıklı olmak için bölgede faaliyetlerin aralıksız sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, Rize’nin Kalkandere ilçesindeki bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi.

Çoruh EDAŞ’ın kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefi doğrultusunda Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde kış aylarına hazırlık ve kesintisiz enerji arzının sürdürülebilmesi için bakım çalışmalarını yürüttüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu kapsamda Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü, Kalkandere ilçesinde bakım çalışmalarını tamamladı. Rize’de yaşanan sel felaketinin ardından hasar gören elektrik direklerinin kalıcı olarak iyileştirilmesinin yanı sıra, kabinlerde ani su baskınları nedeniyle herhangi bir enerji kesintisinin yaşanmaması için gerekli kontroller gerçekleştirildi. Bununla birlikte, olası kesintilere çözüm olarak alternatif hatlardan enerji sağlanması için önlemler alarak, indirici merkezde bulunan güç trafosunun bakım ve temizliği sağlandı. Emniyet mesafesine yönelik sorunları da çözüme kavuşturan Rize İl Müdürlüğümüz ayrıca, harici ayırıcıları onarma işlemini gerçekleştirdi. Olası hayvan tahribatına önlem olarak kabinlere gelen kablo girişlerinin betonlanmasına yönelik çalışmalar da yürütüldü. Kesintisiz enerji arzı sunma noktasında kış aylarına hazırlık için bölgede bakım çalışmaları devam edecektir.”

elektrik-ariza-bakim-rizede.jpg