Çoruh EDAŞ ve Araklı Belediyesi’nden Yatırım İş Birliği

Çoruh EDAŞ ve Araklı Belediyesi’nden Yatırım İş Birliği
Kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunma anlayışı ile çalışan Çoruh EDAŞ, Araklı Belediyesi iş birliğiyle son bir yılda Araklı ilçesine 23,8 Milyon TL yatırım gerçekleştirdi.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon illerinde toplam 61 ilçede 1.5 milyon aboneye kesintisiz, kaliteli enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermek üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor.

Çoruh EDAŞ, Trabzon’un Araklı ilçesinde gerçekleştirdiği yatırımlar ile bölgede kesintisiz enerji odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Araklı Belediyesi ile yapılan yatırım iş birliği kapsamında şehir şebekesi alçak gerilim, orta gerilim, aydınlatma elektrik dağıtım şebekesi tesis çalışmaları tamamlandı. Aynı zamanda Araklı merkez sınırlarında artan enerji taleplerini karşılamak amacıyla bir adet monoblok trafo merkezi yapılırken havai hatlar da yeraltı kablolu olarak tesis edildi.

Kesintisiz olarak yatırımlarına ve çalışmalarına devam eden Çoruh EDAŞ ilçe merkezine ilerleyen dönemlerde oluşabilecek yapılaşmalara yönelik kapasite artışları sağlarken, yeni ring şebeke tesisi ile olası kesintilere karşı alternatif kaynaklar oluşturdu.

ARAKLI’YA 23.8 MİLYON TL, TRABZON’A 330 MİLYON TL YATIRIM

Eski Sürmene Caddesi ve bağlısı sokaklarda yeraltı kablolu tesis çalışmalarında, 95 adet galvaniz aydınlatma direği, 55 adet saha dağıtım panosu, 10 bin metre alçak gerilim, bin metre orta gerilim kablosu kullanılarak yeraltı şebekesi tesis edildi. 2,1 Milyon TL’lik yatırım harcaması yapılan bu çalışma ile son 1 yıl içerisinde Araklı İlçesine toplam 23,8 Milyon TL, Trabzon geneline ise 257 Milyon TL yatırım yapıldı.

“YATIRIM ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yatırım çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Müşterilerimize her zaman kaliteli ve sürdürülebilir enerji sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni yapılmakta olan şehir şebeke tesislerimizde yeraltı kablolu uygulamalar yapılarak kent estetiğine de katkıda bulunuyor, galvaniz poligon direkli aydınlatma tesisleri ile abonelerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Çalışmalarda sağlamış oldukları destekler için Araklı Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

coruh-edas-ve-arakli-belediyesinden-yatirim-is-birligi.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.