ÇORUH EDAŞ'tan Dolandırıcılık Uyarısı

ÇORUH EDAŞ'tan Dolandırıcılık Uyarısı
Çoruh EDAŞ, şirket kimliğinin ve şirket çalışanlarının bilgilerinin kullanılarak dolandırıcılık teşebbüsünde bulunulmasına karşı uyarılarda bulundu.

Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Trabzon illerinde elektrik dağıtım hizmeti vermekte olan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.(Çoruh EDAŞ), şirket kimliğinin ve şirket çalışanlarının bilgilerinin kullanılarak dolandırıcılık teşebbüsünde bulunulmasına karşı uyarılarda bulundu.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ)’tan yapılan açıklamada, kendisini Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. kimliği ile ya da şirket çalışanı bilgileriyle tanıtarak satın alma işlemleri, para alışverişi gibi taleplerle dolandırıcılık çalışmalarına teşebbüs edenlere itibar edilmemesi gerektiği belirtilerek, bu gibi durumlarda ‘155 Polis imdat hattı veya 156 Jandarma hattına başvurulması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmalarının yaşanacak mağduriyetleri önleyeceği ifade edilerek, “Şirketimizin telefonla arayarak, kısa mesaj göndererek ya da online olarak satın alma işlemi veya para alışverişi şeklinde bir uygulaması bulunmamaktadır. Tüketicilerimiz bu gibi aramalara ya da yazışmalara itibar etmemelidir.” denildi.