Çoruh EDAŞ’tan Elektrik Hatlarında Ağaç Budama Çalışması

Çoruh EDAŞ’tan Elektrik Hatlarında Ağaç Budama Çalışması
Çoruh EDAŞ, elektrik hatlarında ağaç dallarından kaynaklanarak oluşabilecek tehlikeleri önlemek amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Hizmet verdiği Trabzon, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Rize illerinde kesintisiz, kaliteli enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım sağlamayı hedefleyen Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), elektrik hatlarındaki bakım onarım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, elektrik dağıtım hatlarına uyguladığı bakım ve onarım çalışmalarına Rize’deki ağaç budama ve devrilme riskli ağaçların kesilmesi çalışmalarıyla devam eden Çoruh EDAŞ ekipleri, Kasım’dan bu yana sürdürülen tedbir çalışmaları kapsamında 1200 km’lik elektrik hattını riskli ağaçtan temizledi.

coruh-edas’tan-elektrik-hatlarina-agac-budama-calismasi-3.jpg

Abonelerine daha kaliteli ve kesintisiz enerji sunmak için çalışmalarına devam eden Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü, faaliyet sahasında yer alan elektrik hatlarına kış şartlarında ağaç yıkılmaları ve buna bağlı olası elektrik arızalarını önlemek için hat boyunca ağaç budama ve hatta düşme riski olan ağaçların kesilmesi faaliyetlerini yürütüyor. Geçtiğimiz Kasım’dan bu yana devam eden çalışmalar kapsamında bin 200 km elektrik hattının tedbir çalışmasını tamamlayan Çoruh EDAŞ, abonelerine daha kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak için yaptığı çalışmaları hava şartlarına paralel olarak sürdürüyor.

coruh-edas’tan-elektrik-hatlarina-agac-budama-calismasi-2.jpg

Çoruh EDAŞ, abonelerinin tapulu arazilerinde yer alan ve elektrik hattını tehdit eden ağaçlar için de hizmet veriyor. Elektrik hattının yer aldığı arazi sahipleri, elektrik hatlarında risk oluşturan ağaçların kesilmesi için Çoruh EDAŞ İlçe Şeflikleri ile İl Müdürlüklerine başvurabiliyor. Ek olarak, aboneler 444 9 186 nolu çağrı hattını arayarak gerekli noktalarda daha emniyetli bir kesim ve budama çalışması için Çoruh EDAŞ’a talepte bulunabiliyor. Bu çalışmalarla tedbirli bir şekilde hatların güvenliği sağlanarak uzun süreli enerji kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

coruh-edas’tan-elektrik-hatlarina-agac-budama-calismasi-1.jpg