ÇORUH EDAŞ'tan “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” Açıklaması

ÇORUH EDAŞ'tan “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” Açıklaması
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan “Kıyasen Fatura Düzenlemesine” ilişkin tüketicileri bilgilendirme açıklamasında bulundu.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇORUH EDAŞ)’tan yapılan açıklamada, “Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında tüketicilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak önceliğimiz hem sektör çalışanlarımızın hem de tüketicilerimizin sağlığının korunmasıdır.” denildi.

Açıklamada, Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak “Kıyasen Fatura Düzenlemesine” ilişkin tüketicilerin bilgilendirilmek istenildiğine yer verilerek şunlar kaydedildi: “02.04.2020 tarihli EPDK kurul kararı gereği 30.06.2020 tarihine kadar COVID-19 salgını nedeni ile karantina bölgesi ilan edilen yerler için uygulamaya alınan “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” çerçevesinde okuması yapılamayan tüketiciler için okuma yapıldığı tarihte düzeltme/mahsuplaşma işlemi yapılmak üzere geçmiş dönem tüketimleri dikkate alınarak fatura oluşturulacaktır. Mahsuplaşma işlemi sonucunda tüketicinin alacağı oluşması halinde bir defada geri ödemesi yapılacakken tüketiciye borç oluşması halinde ise sayacın okunamadığı fatura dönemi kadar taksitlendirme uygulanacaktır. Mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden, tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırılacaktır.

Saha çalışmalarımızda azami düzeyde izolasyonu sağlamak için alınan tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile faaliyetlerini geçici süreyle durduran ticarethanelere kıyasen fatura düzenlenmeyeceğini belirtmek isteriz. Kıyasen fatura düzenlemesi kapsamında sadece sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan ve karantinaya alınan yerleşim yerlerimizde önceki iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınacak olup karantina veya sosyal mesafe kararı alınmayan yerlerde normal sayaç okumalarına devam edilecektir.

Tüketimin olmadığı meskenlerde kıyasen bir fatura çıkartılmayacak olup tüketimi olmayan ve kapalı olan yerlere fatura düzenlenmeyecektir.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak bazı yerleşim yerlerimizde karantina sebebi ile ve sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan yerlerde tüketim miktarının birikmesi sonucu ödeme güçlüğü yaşanmaması adına sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafın bizlerle paylaşılmasını önemle rica ederiz.

Sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafların http://www.coruhedas.com.tr internet sitemiz ya da 0530 998 88 88 numaralı WhatsApp Endeks Bildirim Hattımızdan paylaşılması durumunda faturalandırma işlemi yapılacak olup faturalar kısa mesaj, e-posta gibi tüketicilerin iletişim adreslerine gönderilecektir.

Elektrik dağıtım şirketimize ait faturalarınızı evinizden çıkmadan kredi kartınızla http://www.coruhedas.com.tr internet adresimizden kolayca ödeyebilirsiniz.

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelemiz kapsamında tüketicilerimize destek olmaya devam edeceğimizin altını çizerken bu günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz.”