ÇORUH EDAŞ'tan TEİAŞ’ın Rize’deki Bakım Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme

ÇORUH EDAŞ'tan TEİAŞ’ın Rize’deki Bakım Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme
Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)'ın Rize’deki bakım çalışmaları hakkında genel bilgilendirmede bulunuldu.

ÇORUH EDAŞ'tan yapılan açıklamada, TEİAŞ'ın Rize'deki bakım çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunularak, “Rize ilinde kurulu bulunan 36 kV gerilim seviyesindeki elektrik dağıtım şebekesi TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait 154/31,5 kV seviyesindeki İkizdere trafo merkezi, İyidere trafo merkezi, Kalkandere trafo merkezi, Rize trafo merkezi, Çayeli trafo merkezi ve Ardeşen trafo merkezinden 36 kV fider çıkışı yapılarak ilin tamamına enerji ihtiyacı dağıtım şebekeleri üzerinden ulaştırılmaktadır.

TEİAŞ Bölge Müdürlüğü yılda en az iki kez olmak üzere düzenli olarak Rize ilinde açıklanan istasyonlarda çay kampanyası da değerlendirilerek bakım amaçlı planlı elektrik kesintisi uygulayarak istasyonlarda yıllık bakım yapmaktadır.

TEİAŞ Bölge Müdürlüğünün yapacağı her bakımda Rize ilinde bulunan dağıtım şebekeleri de bu amaçla planlı kesinti uygulamasından etkilenmekte olup bu uygulamada şehir merkezlerinde mümkün olduğunca  enerji kesintisine gitmeden TEİAŞ’ın bakım yapılmayan diğer trafo merkezlerden şehir merkezlerine sürekli enerji arzı diğer alternatif hatlardan sağlanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.