Çoruh Elektrik'ten Rize'ye 8 Milyon Liralık Yatırım

Çoruh Elektrik'ten Rize'ye 8 Milyon Liralık Yatırım
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, 2014 yılı içerisinde Rize’ye 8 MilyonTL. tutarında yatırım yaptıklarını açıkladı.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, 2014 yılı içerisinde Rize’de yapılan çalışmalarını değerlendirdi ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Kadıoğlu, yatırım çalışmalarını değerlendirdiği açıklamasında, “Hizmet bölgemizdeki müşterilerimize kesintisiz, kaliteli ve sürekli elektrik tedariki ve elektrik şebekesi ile alakalı talep / şikâyetlerinin karşılanabilmesi amacıyla 2014 yılı yatırım programı kapsamında 8.054.329,05 TL ödenek tahsis edilmiş toplam ödeneğin 4.214.569,81’lik kısmi ise Küçük Ek Tesisleri programına ayrılarak şebeke kapasite artışı ve yenileme yatırımı yapılması planlanmıştır.” dedi.

cabir-kadioglu-coruh-elektrik-dagitim-a.s.-rize-il-muduru.jpg247’si Rize Merkez ve bağlı köylerde olmak üzere Rize genelinde 1035 farklı noktada noktasal şebeke iyileştirme çalışması  yapıldığını kaydeden İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, “Bu kapsamda, 29.02.2014 tarihinden itibaren Şirketimizce ihale edilen ilimiz genelinde abonelerimizin şebekemizle alakalı  şikayet ve taleplerinden sorunlarından aciliyet arz eden kısımlara çözüm getirilmesi amacıyla Küçük Ek Tesis İşlerimiz kapsamında köy ve mahallerimizde, enerjili yaylalarımızda, Karayolları, DSİ, Yerel Yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelen hat güzergah değişikliği, pano deplasesi, direk deplasesi, ekonomik ömrünü dolduran şebekelerdeki direklerin yenilenmesi ile voltaj sorunu yaşanan yerleşim bölgelerindeki elektrik tesislerinin iyileştirilmesi, ilimizde kış şartları ve elverişsiz hava koşulları sonrasında oluşan afet ve heyelanlar sonucunda yıkılan elektrik şebekelerinin yenilenmesi, yeni yerleşim yerlerinin ve yeni açılan işyerlerinin enerjilerinin temin edilmesi ve taleplerinin karşılanması için ilave dağıtım trafoların tesis edilmesi, belediyelerin devam eden alt yapı çalışmalarında aynı güzergahta yer altı kablo şebekesi yapılması işlerini kapsayan çalışmalarımız da devam ederken Rize Merkez ve bağlı köylerde 247 adet, Güneysu İlçesinde  135, Derepazarı’nda 17, İyidere’de 23, Kalkandere’de 106, İkizdere’de 29, Çayeli’nde 162, Pazar’da 134, Ardeşen’de 63, Fındıklı’da 81, Çamlıhemşin’de 25 ve Hemşin’de 13 adet olmak üzere il genelinde toplam 1035 farklı noktada noktasal şebeke iyileştirme çalışması  yapılmış ve bitirilmiştir. “ şeklinde konuştu.

elektrik-bakimi.jpg

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin elektrik dağıtım sisteminde gerçekleştirdiği yatırım ve bakım onarım çalışmaları ile hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkartmak amacıyla yatırımlarına aralıksız devam ettiğini ve 2014 yılı yatırım çalışmalarının Aralık ayına kadar tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekleyen Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, toplam ödenekten kalan 3 Milyar TL’nin kırsal ve şehir şebekelerinde devam eden çalışmalarda kullanılacağını ifade ederek, “2014 yılı Küçük Ek Tesisler faslından yukarıda açıkladığımız yapım işlerimiz kapsamında il genelinde 3.868 adet yeni elektrik direği ile 176.000 metre kapalı izole kablo yeniden tesis edilerek müşterilerimizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca, bölgemizde şebekelerimizin kış şartlarına hazırlanması amacıyla elektrik hatlarına yaklaşan kışın kar yağışında arıza sebebi olan ağaçları budama çalışmalarımıza devam edilmektedir.” dedi.

kabin-bakimi.jpg