Çoruh iki mühendisi vermiyor

Çoruh iki mühendisi vermiyor
Kamyonetleri Çoruh Nehri'nde bulunan iki mühendisten 12 gün geçmesine rağmen haber alınamadı.

Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde kamyonetleri Çoruh Nehri'nde bulunan iki mühendisten aradan 12 gün geçmesine rağmen haber alınamadı. Aralarında dalgıçların da bulunduğu 40 kişilik ekip nehrin kenarındaki her ağacın dibine, her taşın altına bakıyor ancak Çoruh iki genci geri vermiyor.

2.20110505023201..jpg

Yusufeli'ne 30 kilometre uzaklıktaki Artvin Barajı inşaatında çalışan mühendisler 32 yaşındaki Orhan Kemal Ulusoy ile 29 yaşındaki Hüseyin Dervişoğlu, 22 Nisan'da 34 FG 9540 plakalı kamyonetle şantiyeye gitmek üzere yola çıktı. Aradan uzun süre geçmesine rağmen iki mühendise cep telefonları ile ulaşamayan arkadaşları bunun üzerine yetkililere haber verdi ve arama çalışması başlatıldı. Çalışmalar sonrasında mühendislerin kamyoneti Artvin ? Yusufeli karayolunun 63'üncü kilometresindeki Narlık Mevkii'nde Çoruh Nehri'nde bulundu. Bölgeye sevk edilen kurtarma ekiplerince uzun süren çalışmaların ardından çıkartılan araçta mühendisler bulunamadı.

3.20110505023219..jpg

40 KİŞİ HER TAŞIN ALTINA BAKIYOR

Mühendislere ulaşmak için çevre illerden kurtarma ekipleri Yusufeli'ne gelerek kapsamlı bir arama çalışması başlattı. Aralarında dalgıçların da bulunduğu Trabzon, Artvin, Rize ve Erzurum Sivil Savunma Müdürlüğü'ne mensup 40 kişilik ekibin, kazanın meydana geldiği Narlık mevkisinden Borçka Barajı'na kadar olan yaklaşık 100 kilometrelik hat boyunca adeta her taşın ve ağacın altına bakarak sürdürdüğü arama çalışması kazanın üzerinden 12 gün geçmesine rağmen bir sonuç vermedi. Erimeye başlayan kar suları nedeniyle Çoruh Nehri'nin debisinin yılın en yüksek seviyesinde bulunması ve suyun bulanıklığı çalışmaların sağlıklı şekilde sürdürülmesine olanak tanımıyor. İki mühendisin cesedinin sürüklenmiş olması ihtimaline karşı dalgıçlar Borçka Baraj gölünde de dalış yapıyor.

4.20110505023234..jpg